| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Unix >> Content
    Unix tilladelsesniveauer
    Unix -operativsystemet bruger tilladelser til at kontrollere adgangen til filer og mapper . I Unix er alt, herunder biblioteker og hardwareenheder , betragtes som en fil. De samme tilladelser niveauer kan anvendes , uanset filtypen . UNIX har også separate tilladelser til forskellige typer af brugere. Du kan give en bruger adgang til , samtidig med at begrænse adgangen for andre brugere. Tilladelser kan være repræsenteret ved enten et bogstav eller tal. Typer af mennesker

    Der er tre typer af brugere, som tilladelserne gælder - ejeren , gruppen og andre. Du kan se de forskellige tilladelser for hver bruger ved at skrive " ls-l filename" ved en kommandoprompt . Udgangen ligner : Hej

    rwxr - r - 1 bruger bruger 3295 2011-08-02 06:58 filename.txt

    Ejeren er den person, der oprettede filen. Hans tilladelser er vist som det andet, tredje og fjerde værdier i den første kolonne af outputtet. I dette tilfælde tilladelserne er " rwx " eller læse, skrive og udføre . Gruppen er et lille antal brugere, der deler adgang til visse filer. Deres tilladelser er vist som den femte , sjette og syvende værdier i den første kolonne af produktionen ( "r - " eller skrivebeskyttet). Den øvrige type eller verden er alle, der ikke er filens Ejeren eller i den gruppe , der deler adgang til filen. Tilladelserne for denne type er vist som de sidste tre værdier i den første kolonne ( "r - " eller skrivebeskyttet).
    Læs

    læst tilladelse simpelthen giver brugeren mulighed for at se indholdet af en fil. Brugeren kan ikke foretage ændringer i filen eller udføre det , hvis filen er et script. Hvis læsetilladelse er sat for en mappe , det giver brugeren mulighed for at se indholdet af mappen . Den oktal eller numerisk , repræsentation af læsetilladelse er "4 ". Bogstavet værdien er "r ". I eksemplet kan alle brugertyper læse filen .
    < br > Skriv

    skrivetilladelse giver brugeren mulighed for at skrive til filen. Hvis kun skrivetilladelse er indstillet, kan brugeren ikke se filen eller udføre nogen scripts. Hvis skrivetilladelse er sat for en mappe , har brugeren mulighed for at oprette filer i mappen. Det skriver tilladelse er repræsenteret ved oktal værdi "2" og bogstavet "w ". I eksemplet kun ejeren havde evnen til at skrive til filen.
    Udfør < br >

    køretilladelse giver brugeren mulighed for at udføre et script eller kommando. Det er repræsenteret ved oktal værdien "1" og bogstavet "x ". Hvis et bibliotek har køretilladelse sæt , brugeren er i stand til at få adgang til filer og undermapper , og kan kopiere eller flytte dem. Alle de UNIX-kommandoer har køretilladelse sæt til alle brugertyper . I eksemplet , ejeren kun har evnen til at eksekvere filen.
    Ændring Tilladelser

    ejeren af ​​en fil eller root-brugeren kan ændre tilladelserne efter en fil ved hjælp af " chmod " kommando . Der er to måder at bruge kommandoen chmod - ved hjælp af bogstavet værdi eller oktale kode. For at bruge bogstavet værdi , syntaksen er " chmod som opcode tilladelse. " The "hvem" er repræsenteret ved bogstaverne "U" ( bruger) , "g" (gruppe ) , "o" ( andre ) og " a" ( alle) . Den opcode siger , om at tilføje eller fjerne tilladelser. De værdier er " +" (tilføj tilladelse) , "-" (fjern tilladelse) eller " =" tildele tilladelse. Bogstaverne er "r ", " w" og "x" . For eksempel, hvis du ønsker at tilføje skrivetilladelse for gruppen i eksemplet ville syntaksen være " chmod g+ w filename.txt " .

    For at bruge oktal -koden , skal du tilføje tilladelserne sammen for hver type bruger. I ovenstående eksempel ville oktale kode for brugeren være 7, og oktale kode for både gruppe og andre ville være " 4" . Disse tre værdier er sat sammen som bruger, gruppe andre. Den oktal kode i eksempel ville være 744 . At give gruppen skriverettigheder ville kommandosyntaksen være " chmod 764 filename.txt " .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Find en bestemt fil eller filer på en UNIX -ser…
    ·Unix Quick Reference Guide 
    ·Sådan Søg efter en fil i Unix 
    ·Unix Tutorial for begyndere 
    ·Sådan krypteres en fil i Unix 
    ·Sådan styrer Printer Request Med Unix 
    ·Sådan fjernes dobbeltposter Linjer i Unix 
    ·Sådan Unzip flere filer i Unix 
    ·Sådan Planlæg et job i Unix 
    ·Hvor hen til Genoprette slettede filer fra SCO Unix 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan aktiveres Dock Skjult Application Gennemsigtighe…
    ·Sådan får Flash Drives til at arbejde med 98 
    ·Sådan installeres nye Windows Update Software i Vista 
    ·Sådan Print Rapporter i NetBeans 
    ·Introduktion til Apple Talk 
    ·Afinstaller Windows Media Player 11on Vista 
    ·Sådan kopieres GRUB fra én harddisk til en anden 
    ·Sådan kopieres iPod Touch Med iPod Copy 
    ·Sådan Slut en Mac PowerBook på en Desktop 
    ·Sådan opdaterer Grub Loader 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com