| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Unix >> Content
    Unix Shell Tutorial
    The Unix shell er det program , der sidder mellem dig og operativsystemet. Den fungerer som en kommandolinje tolk og grænseflade mellem dig og operativsystemet. Flere forskellige typer af skaller er tilgængelige for Unix-operativsystemet . Hver har samme funktionalitet . Men de kommandoer hver skal forstår er forskellige. Hvordan Shell arbejder

    Skallen er ansvarlig for at finde kommandoer i den rigtige mappe og omsætte disse kommandoer i noget, som operativsystemet kan forstå. Du kan skrive de kommandoer én efter én på kommandolinjen , eller du kan placere flere kommandoer i en tekst -fil og skriv navnet på filen til kommandolinjen.

    Skallen også fastholder brugerens custom miljø, fortolker wildcards ( tegn, der har særlig betydning inden for skallen ) og vedligeholdelse af en historie af de leverede kommandoer. Typisk operativsystemet eller systemadministratoren skaber brugerdefinerede miljø ved at tildele værdier til Unix miljøvariabler og shell variabler. Men du kan ændre dem.
    Typer af Shells

    Unix-operativsystemet kan bruge en række forskellige skaller. De omfatter Bourne shell (sh ) , C shell ( csh ), Den Korn Shell ( ksh ) , Bourne Again shell ( bash ) . Hver af skallerne har sit eget sæt af shell kommandoer og funktioner . Brugere har ofte en præference, hvor Shell , de bruger.

    Den oprindelige shell , som du logger på er indstillet af systemadministratoren . Hvis du er usikker på skallen , du aktuelt bruger, kan du skrive kommandoen "echo $ SHELL " ved en kommandoprompt . Du kan ændre din shell ved at bruge " chsh " kommando . Denne kommando fortæller dig, hvad dit login skallen er , giver dig en liste over de skaller til rådighed for dig , og spørger dig, om du ønsker at skifte til en anden skal.

    Hver shell har en man-side der forklarer kommandoer , der understøttes , og de funktioner og brugen af denne særlige shell . Hver kommando har sin egen bestemt mand side, der forklarer yderligere de særlige kommandoer. Manden sider er de Unix indbyggede manualsider , og du får adgang til dem ved at skrive " mand [ kommando ] " ved kommandoprompten . For eksempel de fleste skaller , hvis du ønsker at lære om bash shell , type "man bash " ved kommandoprompten .
    Shell Scripts

    har en indbygget programmeringssprog , som de forstår. Dette giver dig mulighed for at skabe robuste scripts , der kan udføres nøjagtigt ligesom en typisk kommando. Men et script skrevet til én shell normalt ikke virker, når henrettet under en anden skal. Hvis du ønsker at køre scriptet , kan du først påberåbe den korrekte skallen , før du udfører scriptet. Skriv navnet på skallen ( for eksempel " csh " for C shell) ved kommandoprompten .
    P Som skaberen for shell script , kan du angive skallen til at bruge direkte i selve scriptet . Gør dette ved at placere stien til den korrekte skallen efter "# ! " tegn på den allerførste linje i scriptet . For eksempel . Hvis du opretter et script for bash shell , type "# ! /Bin /bash " som den allerførste linje Fulgte dette med et hårdt afkast , og derefter kan du skrive dit script.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Lær Unix Operating System 
    ·Sådan får du adgang UNIX oplysninger på websteder, p…
    ·Sådan Lås en gruppe mappe i Unix 
    ·Sådan Planlæg et job i Unix 
    ·Sådan oprettes en Script fil på Unix 
    ·Sådan Find en Mac -adresse i Unix 
    ·Sådan Beregn Dato i Unix 
    ·Hvordan til at dræbe et Process på en Unix Computer 
    ·UNIX kommando Tools for Windows 
    ·Hvordan at nulstille en adgangskode på Unix 
      Anbefalede Artikler
    ·Hvor meget koster Blinds Cost 
    ·Sådan Opdater ATI Radeon HD 3650 
    ·Hvordan kan jeg tilslutte min to pc'er 
    ·Sådan gendannes System Bakke Ikoner i Vista 
    ·Sådan slettes en undeletable Program 
    ·Sådan Fix File System på et USB -drev i Vista 
    ·Hvordan få adgang til registreringsdatabasen i Windows…
    ·Windows XP Hot Keys for System Recovery 
    ·Sådan deaktiverer Remote Access Auto Connection Manage…
    ·Sådan fjernes en Windows-godkendelse 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com