| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Windows XP >> Content
    Windows XP Start -up proces liste
    Når du tænder din computer, vil operativsystem installeret begynde en sekvens af nystartede processer . Disse processer består af en power- on self-test , en indledende opstart, en boot-loader , opdagelse og konfiguration af systemet hardware, en kerne lastning og endelig en logon fasen. Selv om opstart processer til Windows XP ligner dem, for Microsoft Windows NT version 4.0 , Microsoft Windows 2000 og Microsoft Windows Server 2003, start- processer til tidligere MS- DOS og Windows-versioner adskiller sig væsentligt . Disse sekvenser gælder for systemer, startes eller genstartes efter en normal nedlukning. Power-On Self -Test

    power- on self-test (POST) fasen begynder, når du tænder på en computer -system. Central processing unit (CPU ) begynder udførelsen af ​​programmeringsinstruktioner indeholdt i det grundlæggende input /output -system ( BIOS) . BIOS er et elektronisk sæt af instruktioner , som sikrer , at en computer har alle de nødvendige dele og funktionalitet , der kræves for at starte sig med succes

    POST er ansvarlig for følgende system og diagnostiske funktioner: . Udfører indledende hardware kontrol , kontrol at enhederne er nødvendige for at starte et operativsystem er til stede og hente systemkonfigurationsindstillinger fra flygtigt komplementære metal -oxid halvleder ( CMOS) hukommelse er placeret på bundkortet.
    Ibrugtagning
    < br >

    indledende opstart begynder med opstart enhederne i systemet for at starte operativsystemet, bestemmes ved lagring i CMOS-hukommelsen . Typisk "C" -drevet repræsenterer en harddisk , og " A "-drevet repræsenterer et diskettedrev med en bootbar opstart disk . Computeren søger derefter partitionstabellen for den aktive partition. Den første del af den aktive partition indeholder boot kode, der gør det muligt for computeren at bestemme filsystemet og finde og starte NTLDR eller boot loader-filen , og frigiver styring fra BIOS.
    < br > boot loader

    boot loader fase, er den NTLDR eller boot loader, indlæser opstarten filer fra boot partition , og derefter en x86 -baseret computer først starter i real mode . Så processoren deaktiverer visse funktioner for at tillade kompatibilitet med software designet til at køre på 8-bit og 16- bit- processorer. Bootloaderen skifter derefter processoren til 32 -bit tilstand , der giver adgang til store mængder hukommelse og give Windows XP til at begynde.
    Finde og konfigurere hardware

    den tidligere fase , NTLDR parser filen Boot.ini til at bestemme placeringen af operativsystemet boot partition. NTLDR initierer hardware - afsløring fasen ved at starte NTDECT.com , så indsamler oplysninger om installeret hardware ved hjælp af opkald til systemets firmware rutiner. NTDECT.com passerer derefter denne information tilbage til NTLDR . NTLDR derefter samler de modtagne data fra NTDETECT.com og organiserer oplysningerne i interne datastrukturer.

    NTLDR starter derefter ntoskrnl.exe og giver den oplysninger fra NTDETECT.com . NTDETECT.com indsamler hardware og enhedens oplysninger såsom systemets firmware information, bus og adapter typer , skærmkort , tastatur, kommunikations porte , diske , disketter , input-enheder , parallelle porte og enheder installeret på Industry Standard Architecture (ISA ) bus . Windows XP opretter derefter en standard- profil for desktop brug.
    Kernel Loading

    Loading kernen eller NTOSKML og hardware abstraktionslag eller HAL , ind i hukommelsen er et resultat af NTLDR . Kernen og HAL initialisere en gruppe af softwarekomponenter kaldet Windows udøvende magt. Windows udøvende bearbejder konfiguration information gemt i registreringsdatabasen kontrol indstiller og begynder tjenester og drivere .
    Logon

    Med logon, Windows delsystem starter Winlogin.exe , en systemet , der muliggør at logge af og på. Desuden gør Winlogin.exe tre særskilte operationer . For det første starter services delsystem . Så det begynder den lokale sikkerhedsmyndighed proces , og for det tredje parser CTL + ALT + DEL kombination på det " Begynd logon " prompten. Den grafiske identifikation og autentificering komponent indsamler brugernavn og password . De logonoplysninger accepteres , og brugeren er logget på.

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan Reducer Bootup Time i Windows XP SP2 
    ·Sådan fjernes Explorer ikon fra skrivebordet Windows X…
    ·Sådan Konverter Windows XP Pro til XP Home 
    ·Sådan Start Up Windows XP Med Kommandoprompt 
    ·Sådan installeres en XP -driveren på en Compaq Presar…
    ·Sådan installeres XP Pro på SATA 
    ·Sådan Nedjustering til Windows XP Pro på en Toshiba S…
    ·Sådan Slå Passwords på XP 
    ·Sådan opgraderer en XP Service Pack 1 til SP 2 
    ·Sådan Control Opdateringer på XP 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan gendannes Windows 7 Gateway computeren Brug af R…
    ·Hvordan kan man se , hvis Grafik drivere er up to date 
    ·Sådan fjernes Napster Support 
    ·Sådan søger at se om du er blevet hacket fra kommando…
    ·Sådan Debug Linux Applications 
    ·Sådan får du adgang Metabase.bin 
    ·Sådan oprettes en 301-omdirigering for en WordPress We…
    ·Hvordan man laver en DOS startdiskette 
    ·Sådan deaktivere din Windows Media Center 
    ·Sådan foretages fejlfinding en Dual Boot Fejl Loading …
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com