| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Windows >> Content
    Vinduer Vs. MS DOS
    i det 20. århundrede , Windows og Macintosh operativsystemer ( OS) effektivt overhalede DOS for næsten alle hjem computerbrugere. Men det var ikke altid tilfældet. Mange programmer oprindeligt syntes kun i DOS eller med en levedygtig DOS -version. WordPerfect er et fremtrædende eksempel. Selvom Microsoft frigivet den seneste version af MS -DOS i 1994 , Windows skylder meget af sin funktionalitet til eksistensen af ​​DOS. Hvad er DOS ?

    DOS er en forkortelse , der står for disk operativsystem. Det oprindelige navn var MS -DOS, som også er et akronym , med MS er en forkortelse for Microsoft. DOS blev udviklet som den oprindelige OS til IBM - kompatible computere i 1981. Det er en kompakt program, der kræver begrænset konventionel hukommelse, og næsten ingen video ressourcer eller drivere . Men MS-DOS er et 16-bit program med begrænset grafik kapacitet . Det understøtter heller ikke multitple brugere eller multitasking.
    Hvad er Windows ?

    Windows er en grafisk brugergrænseflade ( GUI) baseret program. Det adskiller sig fra DOS i at DOS kræver kommandolinjeindstillinger poster for udførelsen. Windows , på den anden side giver en angiveligt brugervenlige midler til brugeren at udføre kommandoer via museklik og menuvalg snarere end kommandolinjekommandoer . Men tidlige versioner af Windows var afhængig DOS til at operere. Senere versioner af Windows delte ikke denne afhængighed , selv om de gjorde det muligt for brugerne at udføre begrænsede DOS-kommandoer .

    Krav til System Resources

    Opstart af et system i DOS er langt mindre krævende på en computers ressourcer . Dette er på grund af den komparative enkelhed og kompakthed DOS i modsætning til Windows. Kører DOS diagnostik er langt mere tilbøjelige til at offentliggøre de vigtigste fejl med computeren uden at risikere systemfejl eller på anden måde forstyrre grundlæggende funktion af computeren. På den anden side , er Windows usandsynligt at starte , hvis store fejl er til stede inden for computerens operativsystem.
    Registry og udveksling af filer

    Windows adskiller sig også fra DOS i sin brug af et register , indgive bytte og midlertidige filer i opstart og fortsatte drift af computeren. Som et resultat, kan Windows-programmer være meget svært at slette manuelt. Overdreven antal midlertidige filer og filfragmenter kan også forårsage Windows til at køre langsomt eller endda til styrtet. DOS bruger ingen af ​​disse funktioner , i stedet udnytte en mappe -system, med programmer , der er indeholdt udelukkende inden for en bestemt mappe med undermapper , hvis nødvendigt.
    DR-DOS/OpenDOS Enhancement Project
    < p> Den DR-DOS/OpenDOS Enhancement Project har til formål at udvikle DR -DOS (Digital Research DOS) som et open source OS med en levedygtig suite af programmer . Projektet startede i 2002 og er fortsat , ligesom DOS blev erhvervet af en ny ejer , Devicelogics , som udviklede en ny version af DR -DOS for indlejrede systemer markedet. Et stort antal programmer er også blevet udviklet i forhold til dette projekt, herunder internetbrowsere og programmer , der giver brugerne til at afspille film .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Sådan oprettes en Windows Recovery -cd 
    ·Hvordan laver skjult USB 
    ·Sådan Indsæt Sharp på Guitar Pro 
    ·Microsoft Unix Tools for Windows 
    ·Hvordan til at kopiere filer fra en papirkurven 
    ·Sådan Indsæt Når Højreklik er deaktiveret 
    ·Sådan ændres Windows Splash Screens 
    ·Windows 7 Home Premium Vs. Windows 7 Professional 
    ·Sådan bruges NetMeeting opsætning 
    ·Sådan Put My Command Bar Tilbage på min pc 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan ændres Default Folder Icon i Vista til Lodret 
    ·Sådan Burn musik fra en iMac i GarageBand 
    ·Windows XP Slow Start Fejlfinding 
    ·Sådan diagnosticere en langsom opstart i Vista 
    ·Hvordan at reparere en Config \\ System File 
    ·Hvordan får jeg tilladelse til at slette et program Je…
    ·Sådan bruges mindre fossilt brændstof 
    ·Fordele ved Double Hung Windows 
    ·Sådan deaktiveres Automatisk opdatering Anmeldelse i W…
    ·Forskellene mellem Tiger & Leopard OS 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com