| Hjem | Hardware | Netværk | Programmering | software | Fejlfinding | systemer | 
systemer  
  • Basale computerfærdigheder
  • Linux
  • Mac OS
  • Ubuntu
  • Unix
  • Windows
  • Windows Vista
  • Windows XP
  •  
    Computer Viden >> systemer >> Windows >> Content
    Hvad er Chkdsk Utility
    ? Kommandoen chkdsk (Check Disk ) blev forløberen for Scandisk , der oprindeligt leveres af Microsoft som en del af DOS 2.0 ( Disk Operating System) til at give en rudimentær middel til at kontrollere dataintegritet på disketter . Denne funktionalitet fortsatte med indførelsen af ​​harddiske i midten af ​​1980'erne . Med introduktionen af ​​Windows , har CHKDSK forblevet et integreret del af Microsofts styresystemer , der er blevet løbende opdateret , og er stadig understøttet , til en vis grad , i Microsoft Vista. DOS CHKDSK

    I de tidligste ( DOS ) versioner , tillod CHKDSK for to kontakter ( ekstra modificerende optioner) , den /F og /V , bortset fra at angive, hvilke drev, du ønsker at udføre kontrollen på eller hvilke specifikke file.CHKDSK /f ville rette fejl fundet på disken under processen , mens CHKDSK /v ville vise hele stien og filnavnet på alle filer fundet.
    Tidligere Windows ' Brug af CHKDSK < br >

    i tidligere versioner af Windows , begyndende med Windows 3.0 og transporterer gennem Windows 95, 98 , 98 og ME (Millennium Edition) , kunne CHKDSK køres fra DOS (Kommando ) prompt. Alle de nedarvede optioner ( argumenter ) er anført ovenfor i DOS sektionen blev understøttet. Men blev det oplyst, at den sikreste fremgangsmåde for at køre CHKDSK var at genstarte computeren , skal du trykke på funktionstasten F5 og vælger at starte til DOS-prompt. CHKDSK bør aldrig køres inde fra Windows.
    Windows 2000 og XP

    I Windows 2000 og XP kører diskkontrolprogram.Window tilgås ved at åbne My computer, fremhæver det drev, du ønsker at tjekke , højreklikke med musen , mens du holder musemarkøren over det drev, du har valgt , vælge Egenskaber , nu klikke på fanen med navnet " Funktioner" og vælg " Undersøg nu ". CHKDSK kan stadig køres fra hurtig i både Windows 2000 og XP, men bør kun gøres fra en ren start til hurtig og helst ved hjælp af CHKNTFS kommando.
    Microsoft Vista

    Under en specifik sæt af omstændigheder kan CHKDSK bruges med Microsoft Vista. I en situation, hvor din harddisk er blevet beskadiget og AutoCheck mislykkes , rådgiver Microsoft , at du skal "download Automated Installation Kit ( AIK ) til Windows Vista ", og derefter oprette en Windows præinstallationsværktøj (Windows PE ) 2.1 disk. For mere om dette emne , på linket se i Resources.
    CHKDSK gendannede data

    Desværre, når CHKDSK finder en fejl, det skaber en række filer , der er navngivet FUNDET .000 efterfulgt af FOUND.001 med filtypenavnet stigende sekventielt. Hvis du støder på denne situation i alle undtagen de sjældneste tilfælde kan dine data ikke gendannes uden at gå til ekstraordinære længder , i hvert fald uden for rammerne af de fleste slutbrugere.
    Autochk.exe
    < br >

    Nærtstående til CHKDSK er Microsoft -programmet Autochk ( XP) , som automatisk vil tjekke din harddisk ved opstart. Dette kan være forårsaget af en række årsager , med den værste er en truende harddisk fiasko . I nogle tilfælde vil dette program køre hver gang systemet startes og kan være ganske tidskrævende .

    Forrige :

    næste :
      Relaterede artikler
    ·Hvordan man kompilerer et Powershell Program 
    ·Sådan ændres tilladelser fra Special til Fuld kontrol…
    ·Windows 7 Home Premium Installation Fejl 
    ·Disk Oprydning Kommandolinjeflag 
    ·Sådan Stop en Memory Leak 
    ·Sådan justeres kontrasten på en HP 17B 
    ·Sådan tilføjes programmer til Startup Folder 
    ·Sådan dual boot to versioner af Windows 
    ·Sådan får du adgang en Desktop uden mus 
    ·Sådan Slet Leapster2 
      Anbefalede Artikler
    ·Sådan tilføjes Voices i Microsoft XP 
    ·Sådan ændres en Preferred Player VLC i Ubuntu 
    ·Sådan gendannes en IBM Computer Operating System 
    ·Sådan deaktiveres en enhedsdriver via Genoprettelsesko…
    ·Sådan Højrestillet pakke med førende nuller i Cobol 
    ·Hvordan man løser en Blue Screen 
    ·Sådan Konverter SPC til PFX 
    ·Sådan Afmonter et drev i XP 
    ·Sådan Speed ​​Up File - Kopihastigheden på Vista 
    ·Sådan Rens Page File brugshistorik 
    Copyright © Computer Viden http://www.computerdk.com