



525 læsere deltog i sidste uge i en afstemning på Computerworld, hvor spørgsmålet lød: “Er der stadig pc’er med Windows XP på din arbejdsplads?”
Hele 33 procent svarede “Ja, vi har en del XP-maskiner,” og yderligere 25 procent sagde “Ja, men det er meget få maskiner.”
Hos 38 procent af læserne lød svaret: “Nej, XP er fortid hos os.”
Rådgivningsfirmaet Forrester har vurderet, at der i den gennemsnitlige organisation fortsat er omkring 20 procent af maskinerne, der kører med XP.
Her er problemet
For de mange, der altså altså stadig har XP, kan der opstå problemer, når Microsoft til april stopper med at supportere XP.
Allerede i dag har XP 21 gange højere risiko for at blive ramt af malware end Windows 8.1. Og det kan blive endnu værre, vurderer Forrrester:
“Når Microsoft giver slip på XP, kan du forvente, at mange af antivirus-leverandørerne langsomt begynder at mindske indsatsen med at beskytte disse systemer.”
“De fleste tredjeparts-leverandører af applikationer vil formentlig også ophøre med at lappe deres software, hvilket giver perfekte vilkår for hackere.”
Det anbefaler Microsoft
Computerworld har spurgt Microsofts Louise Harders, ansvarlig for salget af Windows til større virksomheder i Danmark, hvordan man bør forholde sig, hvis man stadig har XP i organisationen?
“Vores anbefaling er, at man hurtigst muligt får migreret væk fra XP – og inden 8. april 2014.”
“Det er en dialog, vi har haft med mange af vores store kunder igennem rigtig lang tid, og vi har kommunikeret meget direkte til kunderne, at XP udløber 8. april 2014.”
“Vi har selvfølgelig lagt planer sammen med vores store kunder igennem vores account-teams, og vi har en løbende dialog om, hvor langt de er i de migrerings-projekter. Det har været på agendaen i lang tid.”
Fortsættes …
Leave a Reply