Skarp selvjustits i den kun to år gamle Brancheforening for It-hostingvirksomheder i Danmark (BFIH) har tvunget en god håndfuld medlemsvirksomheder til at forlade foreningen.
Da BFIH blev stiftet i slutningen af 2011, var det erklærede formål at hæve kvaliteten af hosting-leverandørernes ydelser og luge ud blandt såkaldt mindre seriøse udbydere på markedet.
Hjørnestenen i det arbejde er en certificeringsordning baseret på blandt andet tekniske kompetencer inden for informationssikkerhed, fysisk sikkerhed, drift og beredskab. Certificeringen stiller desuden krav til åbenhed om virksomhedernes økonomi og kvaliteten af deres serviceniveau.
Kravet har været, at nye medlemmer senest et år efter at have meldt sig ind skulle leve op til certificeringskravene. Uden certificering annulleres medlemskabet af foreningen.
Og kravet var alvorligt ment. Over det seneste år har mindst syv virksomheder mere eller mindre frivilligt forladt BFIH på grund af manglende certificering.
For bare et halvt år siden kunne man på BFIH’s hjemmeside finde en medlemsliste på 40 virksomheder. Det tal er i dag barberet ned til en hård kerne på 25, som alle er certificeret.
Ud af de 15 virksomheder, som er forsvundet fra listen, er mindst syv ifølge Computerworlds oplysninger blevet bedt om at trække sig på grund af manglende evne eller vilje til at tage den krævede certificering.
Blandt de virksomheder, som har forladt BFIH, finder man Norriq, Anycopy, IT Relation, MOC, Rack People, Sotea og T26.
“Udfordringen er, at vores certificering ikke bare er noget, man betaler sig fra. Det kræver noget af organisationen og ledelsen. Det er med til at sende et tydeligt signal om, at BFIH ikke er en kaffeklub, som brancheforeninger ofte ender med at blive. Certificeringen er grundig og tidskrævende,” siger Niels Reinau.
Han understreger, at døren fortsat er åben for nye medlemmer – også de hosting-virksomheder, som har forladt BFIH af den ene eller den anden grund.
“For os er det ikke et spørgsmål om at lave en elitær gruppe. Alle kan blive medlem, så længe de vil hjælpe med at hæve niveauet for it-hosting ydelser i Danmark,” siger Niels Reinau, der ud over sin bestyrelsespost i BFIH til daglig arbejder som produktdirektør hos DanDomain.
“Der skal bare være ensartede krav. Og så længe virksomhederne overholder reglerne og har en god økonomi og er transparente over for deres kunder, er det ikke størrelse, der er afgørende, men om de leverer en god kvalitet,” slutter han.
Korrigeret 8. januar, klokken 16.26. Det fremgik oprindelig af denne artikel, at TDC Hosting har forladt BFIH. Det er ikke korrekt. TDC Hosting er fortsat medlem af BFIH, oplyser Niels Reinau.
Læs også:
Leave a Reply