I sidste uge anklagede tidligere redaktør på TechCrunch Michael Arrington Google for at have læst med i hans Gmail-indbakke i forbindelse med, at han for et par år siden skrev en kritisk historie om netop Google.
»Jeg er sikker på, at Google for et par år siden skaffede sig adgang til min Gmail, da jeg skrev en kritisk historie om Google«, skriver Michael Arrington på bloggen UnCrunched.
Arrington skrev sammen med en intern kilde hos Google, der naturligvis ønskede at være anonym. Men lidt tid efter blev personen fyret med henvisning til en e-mail, der beviste, at vedkommende havde lækket informationer til TechCrunch.
»Kilden havde skrevet til mig fra en mail, der ikke var hostet af Google, så den eneste måde, Google kunne se det på, var ved at gå ind på min Gmail-konto«, skriver Arrington.
Vi kan godt – men vi har ikke gjort det
Ifølge Recode afviser Google blankt beskyldningen, men medgiver, at virksomheden i princippet har ret til at læse sine kunders e-mail.
»Mike fremsætter en alvorlig anklage her – at Google har åbnet beskeder på hans Gmail-konto for at undersøge et informationslæk. Vores brugerbetingelser ville godt kunne tillade det, men vi har aldrig gjort det, og jeg kan ikke forestille mig en situation, hvor vi ville undersøge et læk på den måde«, udtaler Googles chefjurist Kent Walker.
I en lignende sag indrømmede Microsoft i sidste uge, at virksomheden havde skaffet sig adgang til en fransk bloggers Hotmail-konto. Bloggeren havde postet Windows 8-software, som en Microsoft-ansat havde sendt til hans Hotmail.
Og for at finde den ansvarlige medarbejder kiggede Microsoft altså i bloggerens indbakke – uden en dommerkendelse. Siden har Microsoft – ligesom Google – slået fast, at brugerbetingelserne for deres produkt tillader det.
Leave a Reply