Falske antivirus-produkter i Google og Windows app-stores

Du skal være opmærksom, når du downloader et antivirus-produkt i Google Play-butikken eller den tilsvarende på Windows Phone. Det skriver Kaspersky-Lab, der netop har opdaget applikationer til salg i de to butikker, der udgav sig for at være Kaspersky-produkter, i en pressemeddelelse. De to apps går under navnene ”kaspersky Mobile” og ”Kaspersky Antivirus-2014”.

Kaspersky tilbyder ingen produkter under de to navne, og derfor blev virksomheden mistænksom – og ganske rigtigt får man ingen antivirus-funktionalitet får pengene, hvis man køber de to applikationer.
Den ene simulerer en virus-scanning, der dog intet gør. Den anden har blot kopieret screenshots fra den russiske virksomhed og lagt dem ind.

»Hele historien omkring falske antivirusprogrammer til mobile enheder startede med opdagelsen af ’Virus Shield’ i Google Play store. Nu kan vi se, at svindlerne, der er ude på at tjene hurtige penge på uopmærksomme brugere, er begyndt at kopiere denne fidus. De kopierer designet, men ikke originalens funktionalitet. Det er meget sandsynligt, at vi vil se flere og flere af de her falske apps fremover, og det vil de officielle App Stores i nogle tilfælde ikke være i stand til at håndtere,« udtaler Roman Unuchek, der er analytiker hos Kaspersky.

Falske antivirusprogrammer hærger i App Stores

Falske antivirusprogrammer hærger lige nu i de forskellige App Stores. Det betyder, at du skal være ekstra vågen, når du vil sikre dine mobile enheder via programmer fra din App Store. Kaspersky Lab har netop opdaget to falske apps, der udgav sig for at være Kaspersky-produkter i henholdsvis Windows Phone Store og Google Play.

Description: http://www.kaspersky.ru/images/primer-fal-prolog225-238270.png

Pas på de falske apps, der påstår, at de beskytter mobile enheder

Den første falske app blev opdaget i Windows Phone Store. Det i sig selv var usædvanligt, da svindlerne som regel går efter Android-brugerne via Google Play. Den pågældende app gik under navnet ’Kaspersky Mobile’ – et produktnavn, der ikke findes i Kaspersky Labs produktportefølje. Det kan derfor tyde på, at svindlerne ikke forventede at brugerne ville lægge mærke til uoverensstemmelsen. En anden interessant feature i den falske app var, at brugerne skulle betale penge for at downloade den. På den måde kunne bagmændene tjene penge på appen med det samme uden at skulle hive andre svindelnumre op af lommen.

Den anden falske app, som Kaspersky har opdaget, var til salg på Google Play og gik under navnet ’Kaspersky Anti-Virus 2014’ – igen et produktnavn, der ikke findes blandt Kaspersky Labs produkter. Appens forsidebillede var et screenshot af Kasperskys officielle Internet Security for Android-side, og i modsætning til den anden falske app, havde bagmændene ikke engang inkluderet en simulering af en antivirusscanner. I stedet havde de blot lagt forskellige statements ovenpå det officielle logo. Dette er en simpel tilgang, men som alligevel kan snyde brugerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>