»Min vigtigste mission var at gøre danskerne stolte«

Hvordan gør man den danske befolkning stolt, alt imens man også lige skal underholde 200 millioner europæiske seere i den største musikkonkurrence på Jorden?

Det var den store udfordring, som ansvarshavende producent Pernille Gaardbo stod over for, da Danmark og Danmarks Radio i maj måned 2014 skulle være vært for det internationale Melodi Grand Prix.

Vil du kickstarte karrieren? Få hjælp på Jobfinder.dk.

Pernille Gaardbo er oplægsholder på Ingeniøren og projekt:netværkets store projektlederdag, projects:across boundaries, som finder sted den 7. oktober. Konferencen handler om at håndtere store, internationale projekter. Pernille Gaardbo vil i sit oplæg tage udgangspunkt i det enorme forventningspres, der lå forud for musikshowet:


Pernille Gaardbo, der var ansvarshavende producent på det internationale Melodi Grand Prix i København, fortæller om projektet til Ingeniørens konference projects:across boundries.

»Min vigtigste mission var at gøre danskerne stolte over showet. Men samtidig var der 200 millioner mennesker bag tv-skærmene, som også havde store forventninger til et arrangement, som især betyder rigtigt meget for en stor gruppe meget engagerede og dedikerede fans fra hele verden. Så forventningspresset til projektet var stort på forhånd,« fortæller hun.

Pionerstil trods rammer

Pernille Gaardbo arbejder samtidig ud fra en pioner-lederstil. Trods faste rammer for grundstrukturen i Melodi Grand Prix’et, handler det om at relancere showet, der bliver afholdt hvert år. Så en fast struktur skal nytænkes om og om igen.

»Når man begynder på dette projekt, er det lige som at stå på en bar, flad mark, hvorfra man skal bygge alt op. Jeg så en række udviklingsmuligheder i sceneshowet, interaktionen med sociale medier og så videre, som vi hos DR gerne ville udnytte. Og her handler det om at starte stringent og kronologisk,« siger Pernille Gaardbo.

Derfor vil hun i sit oplæg tale om den kronologiske opbygning af showet og samarbejdet mellem Danmarks Radio og EBU (European Broadcasting Union), der er ejer af showet.

»Vi havde i DR store ambitioner, men også en lang række udfordringer i forhold til, at leve op til de mål, som EBU i sagens natur opstiller for deres show. Men vi skulle samtidig bygge videre og løftet niveauet endnu engang for showet. Og det synes jeg da, vi lykkedes ganske fint med,« fortæller Pernille Gaardbo.

Du kan høre meget mere om projektlederens udfordringer og ambitioner for Melodi Grand Prix’et på projects:across boundaries. Læs mere om arrangementet og tilmelde dig her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>