Man kan undre sig over, at det ikke er mere almindeligt. Men På Aalborg Universitet i Sydhavnen i København blev der i går i al stilhed afholdt en pilotaften for en ny kodeklub “Coding Pirates”, hvis erklærede mål er, at få børn i alderen 8-16 til at lære at programmere og dermed blive “it-kreative”. Der blev leget med KODU Game Lab, Raspberry Pi, Kinect til pc, Scratch og LEGO Mindstorms.
»Målet er, at skabe et bæredygtigt ugentligt fritidstilbud fra januar for børn og en forældre«, oplyser Martin Exner, der sammen med Christian Hjorth Lund er initiativtager til arrangementet. Martin Exner er uddannet lærer og Cand.it fra Aalborg Universitet i Sydhavnen i København, hvor pilotforsøget blev afholdt. Christian Hjorth Lund er grundlægger af Basidia, der arbejder med nye koncepter til børn og uddannelse. Med sig til kurset havde de et par venner; en gammel studiekamerat og en bror, der er ved at læse til ingeniør. De Raspberry Pies, der blev arbejde på var udlånt af en anden kammerat Michael Bang.

(Foto: Johannes T. Hansen)
Og således kom de i gang med det spæde pilotforsøg, hvor der var forventet fem forsøgskaniner, hvilket blev til 12 i sidste ende samt mindst lige så mange afvist pga. af pladsmangel og mangel på undervisere og udstyr. Åbningen var ikke annonceret ud over i en twitterbesked.
»Vil du være kreativ eller forbruger af it?« spørger Martin Exner. »Kodning er adgangsbilletten til at være kreativ med it. Så når du har knækket koden kan du bygge med programstumper som med lego. Problemet er at de færreste børn lærer at kode.« Det vil Coding Pirates ændre.
Kurset er opbygget i tre trin. Først arbejder ungerne med visuel programmering, derefter interaktive flowcharts og endelig konventionel programmering.
Se: videoreportage fra dagen
Hvor mange, der bliver plads til, når de åbner dørene til januar afhænger af mange ting. Hvor skal vi være, kan vi få sponsorer og kan vi skaffe undervisere, siger Martin Exner
Han vil rigtig gerne i kontakt med folk med viden og interesse om kodning og undervisning af børn. Han håber at kunne involvere folkeskolelærere og studerende fra universiteter, og endelig gerne nogle fra Version2s læserkreds.
Se en video her hvor Martin Exner forklarer om projektet
Hvis du har noget at byde ind med til projektet kan du skrive til denne mailadresse: [email protected]
Kommentarer (1)
Det lyder helt genialt
Super godt initiativ!
0
0
Tilføj kommentar
Log ind herunder eller opret en bruger for at skrive kommentarer