Favicon eller Webstedsikon henviser til det lille, normalt 16x16 pixel, ikon, der er knyttet til et websted. Det vises i browserens adresselinje, browserfaner og bogmærker. Favicons hjælper med at identificere et websted visuelt, hvilket gør det nemmere at genkende på en liste over faner eller bogmærker.
Favoritikoner oprettes normalt i .ico-format, men de kan også være .png- eller .jpg-filer. Navnet "favicon" er afledt af "favoritter-ikon", da det typisk vises ved siden af webstedets navn i browserens favoritter eller bogmærker.
Tilføjelse af et favicon til et websted er en forholdsvis ligetil proces. Webudviklere kan inkludere favicon ved at tilføje specifik HTML-kode i `
` sektion af webstedets kode. Den ` ` kode bruges almindeligvis til .ico-filer, og lignende kodestykker er tilgængelige for andre formater.
Her er de vigtigste fordele ved at bruge et favicon eller webstedsikon:
- Branding og anerkendelse :Favicons hjælper med at øge mærkegenkendelsen ved at give en visuel repræsentation af et websted sammen med webstedets navn. Dette gør det nemmere for brugerne at identificere og huske et websted.
- Visuelle signaler til bogmærke :Når en bruger bogmærker et websted, fungerer faviconet som en visuel påmindelse om webstedets indhold og udseende, hvilket gør det lettere at finde senere.
- Identifikation af browserfane :Favoritikoner i browserfaner hjælper brugere med hurtigt at identificere og skifte mellem forskellige websteder uden udelukkende at stole på tekstetiketter.
- Forbedret webstedsæstetik :Et veldesignet favicon tilføjer et strejf af visuel appel og professionalisme til et websted. Det komplementerer det overordnede design og brugeroplevelsen.
- Søgemaskinesynlighed :Selvom favicons ikke direkte påvirker søgemaskinernes placeringer, kan de bidrage til en positiv brugeroplevelse og øget trafik på webstedet.
At skabe et karakteristisk, mindeværdigt favicon, der resonerer med dit brands identitet og appellerer til din målgruppe, kan forbedre den overordnede brugeroplevelse og forstærke brand-genkaldelse.