Cathode Ray Tubes (CRT'er) er en type vakuumrør, der bruger en elektronstråle til at skabe billeder på en fluorescerende skærm. CRT-skærme var den mest almindelige type computerskærm i mange år, men de er stort set blevet erstattet af fladskærme.
CRT'er virker ved at affyre en elektronstråle mod en fosforbelagt skærm. Elektronstrålen styres af et magnetfelt, som får den til at scanne hen over skærmen i en række linjer. Når elektronstrålen rammer fosforbelægningen, får det fosforen til at udsende lys. Lysets farve afhænger af typen af fosfor.
CRT'er har en række fordele i forhold til fladskærme. De kan producere meget skarpe billeder, og de har en bred farveskala. De er også relativt billige at fremstille. CRT'er er dog også meget tunge og omfangsrige, og de kræver meget strøm.
Fladskærme er en type skærm, der bruger flydende krystaller eller lysemitterende dioder til at skabe billeder. Fladskærme er meget tyndere og lettere end CRT'er, og de bruger mindre strøm. De kan dog også være dyrere at fremstille, og de producerer måske ikke så skarpe billeder som CRT'er.
Generelt bruges CRT-skærme stadig i nogle applikationer, hvor billedkvaliteten er kritisk, såsom i medicinsk billedbehandling. Fladskærme bliver dog mere og mere almindelige, og de forventes i sidste ende at erstatte CRT'er fuldstændigt.