Hovedforsyningsstrømmen, også kendt som forsyningskraft eller netstrøm, refererer til den elektriske vekselstrøm (AC), der distribueres til hjem og virksomheder til generel brug. Det er den elektriske strøm, der kommer fra elnettet, som er et netværk af sammenkoblede kraftværker, transmissionsledninger og distributionsnet, der leverer elektricitet til forbrugerne.
Hovedforsyningen leveres typisk af kraftværker, der genererer elektricitet ved hjælp af forskellige midler, såsom fossile brændstoffer (kul, naturgas), atomkraft, vedvarende energikilder (sol, vind, vandkraft) eller biomasse. Disse kraftværker omdanner energi til elektricitet, som derefter transmitteres gennem højspændingstransmissionsledninger til transformerstationer. På transformerstationer trappes spændingen ned til lavere niveauer egnet til distribution til boliger og erhverv.
Hovedforsyningen er kendetegnet ved dens spænding og frekvens. I de fleste lande er standardspændingen til bolig- og erhvervsbrug 120 volt (V) eller 240 V, mens standardfrekvensen er 50 hertz (Hz) eller 60 Hz. Disse værdier kan dog variere i forskellige regioner og lande.