Der er ikke noget endeligt svar på dette spørgsmål, da den gennemsnitlige processorhastighed på en supercomputer kan variere meget afhængigt af den specifikke model og konfiguration af systemet. Men for at give en generel idé, har nogle af de mest kraftfulde supercomputere i verden processorhastigheder, der kan nå adskillige petaflops (10^15 flydende kommaoperationer pr. sekund) eller endda exaflops (10^18 flydende kommaoperationer pr. sekund) .
For eksempel har Fugaku-supercomputeren, udviklet af RIKEN Center for Computational Science i Japan, en topydelse på 415,5 petaflops, hvor hver af dens noder er udstyret med en Fujitsu A64FX-processor med en clockhastighed på 2,2 GHz.
Et andet bemærkelsesværdigt eksempel er Summit-supercomputeren placeret ved Oak Ridge National Laboratory i USA. Den har en topydelse på 200 petaflops og bruger IBM POWER9-processorer med clockhastigheder på op til 3,07 GHz.
Det er vigtigt at bemærke, at disse tal repræsenterer systemernes teoretiske højeste ydeevne, og den faktiske vedvarende ydeevne kan variere afhængigt af arbejdsbyrden og andre faktorer. Derudover er en supercomputers processorhastighed kun et aspekt af dens overordnede ydeevne, og andre faktorer såsom hukommelsesbåndbredde, lagerkapacitet og netværksforbindelse spiller også en væsentlig rolle i at bestemme dens muligheder.