Det er et godt spørgsmål! Svaret er lidt nuanceret:
Teknisk, nej, ikke nøjagtigt på * nøjagtigt * samme tid.
Her er hvorfor:
* Instruktionsrørledning: Selv CPU'er med en enkelt kerne bruger en teknik kaldet instruktionsrørledning til at fremskynde udførelsen. De opdeler instruktioner i mindre trin og overlapper disse trin for at opnå en slags parallel behandling inden for en enkelt kerne.
* tidsdeling: Flere kerner på en CPU fungerer stadig på en enkelt delt urcyklus. Selvom de kan arbejde på forskellige opgaver samtidigt, udfører kernen i sig selv ikke flere instruktioner samtidigt på * absolutte * samme øjeblik. De skifter ekstremt hurtigt, hvilket giver illusionen om samtidig udførelse.
men praktisk talt, ja, til alle formål.
* hastighed: Udførelsen af flere instruktionssæt på forskellige kerner sker så hurtigt (målt i nanosekunder), at det effektivt kan skelnes fra ægte samtidig udførelse.
* Parallel behandling: Den vigtigste fordel ved multi-core CPU'er er, at de kan udføre flere instruktioner * samtidigt *-hvilket betyder, at de kan håndtere opgaver parallelt, hvilket resulterer i væsentligt hurtigere behandling generelt.
Analogi: Tænk på det som en motorvej med flere baner. Hver bane repræsenterer en CPU -kerne. Mens biler i forskellige baner kan bevæge sig samtidig, deler de stadig den samme vej og bevæger sig med den samme generelle hastighed.
Kortfattet: Mens flere kerner på en CPU ikke teknisk udfører instruktioner på * nøjagtigt * samme nanosekund, opnår de næsten samtidig udførelse gennem tidsdeling og parallel behandling, hvilket fører til dramatiske præstationsforbedringer.