Der er mange gode open source-dokumentstyringssystemer tilgængelige, der serverer forskellige behov. Her er en sammenbrud baseret på forskellige kategorier:
Enkel og let:
* Apache Tika: Et bibliotek til udtrækning af metadata og indhold fra dokumenter, men ikke en fuldgyldig DMS. Det kan integreres i dit system. [https://tika.apache.org/ute(https://tika.apache.org/)
* Filbrowser: Hvis du har brug for et simpelt fildelings- og styringssystem, kan en let webbaseret filbrowser (som den, der ofte er inkluderet i Linux-distributioner), være tilstrækkelig.
mere funktionsrige:
* alfresco: Ældre platform med robuste funktioner til dokumentstyring, arbejdsgang og samarbejde. [https://www.alfresco.com/ute(https://www.alfresco.com/)
* nuxeo: Giver en stærk platform med avancerede funktioner til dokumentstyring, indholdslivscyklusstyring og digital kapitalstyring. [https://nuxeo.com/ute(https://nuxeo.com/)
* opekm: En populær open source DMS, der tilbyder en bred vifte af funktioner som versionering, metadatasstyring og sikkerhed. [https://www.openkm.com/ute(https://www.openkm.com/)
* exo -platform: En omfattende samarbejdsplatform, der inkluderer dokumentstyringsfunktioner. [https://www.exoplatform.com/ute(https://www.exoplatform.com/)
* DocumentCloud: Et skybaseret dokumentstyringssystem med fokus på nyheder og efterforskningsjournalistik. [https://www.documentcloud.org/ute(https://www.documentcloud.org/)
* ownCloud: En personlig cloud -opbevarings- og samarbejdsplatform, der også tilbyder dokumentstyringsfunktioner. [https://owncloud.com/ute(https://owncloud.com/)
Specifikke brugssager:
* NextCloud: I lighed med OwnCloud er det en selvt vært for skyplatform med gode dokumentstyringsfunktioner. [https://nextcloud.com/ute(https://nextcloud.com/)
* Paperless: Et dokumentscanner og arkiveringssystem designet til personlig brug. [https://papirless-ngx.org/ute(https://papirless-ngx.org/)
* Redmine: Et projektstyringsværktøj, der inkluderer grundlæggende dokumentstyringsfunktioner. [https://www.redmine.org/ute(https://www.redmine.org/)
Når du vælger et system:
* Overvej dine behov: Hvilke funktioner er vigtigst for dig (f.eks. Versionering, samarbejde, sikkerhed, arbejdsgangsautomation)?
* let installation og konfiguration: Nogle systemer er mere brugervenlige at konfigurere end andre.
* samfundsstøtte: Se efter systemer med aktive samfund og dokumentation.
* skalerbarhed: Kan systemet håndtere dit nuværende og fremtidige dokumentvolumen og brugerbehov?
Husk:
* Open source-software kræver ofte teknisk ekspertise til installation, konfiguration og vedligeholdelse.
* Overvej omkostningerne ved hosting og vedligeholdelse af selvhostede løsninger.
* Evaluer sikkerhedsmålene for det valgte system for at sikre databeskyttelse.
Jeg anbefaler at tjekke webstederne for disse systemer for mere detaljerede oplysninger om deres funktioner og prisfastsættelse.