Windows og Linux bruger forskellige filnavnekonventioner. Nogle vigtige forskelle er:
- Skrivfølsomhed: Windows skelner ikke mellem store og små bogstaver, hvilket betyder, at "minfil.txt" og "Min fil.txt" betragtes som den samme fil. I modsætning hertil skelner Linux mellem store og små bogstaver, så `myfile.txt` og `MyFile.txt` vil blive behandlet som forskellige filer.
- Tegn: Windows gør det muligt at bruge et bredere udvalg af tegn i filnavne, inklusive mellemrum og specialtegn såsom `#` og `%`. I modsætning hertil har Linux strengere begrænsninger på filnavne og tillader kun visse tegn, såsom bogstaver, tal, understregninger og bindestreger.
- Udvidelse: I Windows er filtypenavnet (delen af filnavnet efter punktum) vigtig, og bruges til at bestemme, hvilken type fil det er. For eksempel er en fil med filtypen `.txt` en tekstfil, mens en fil med filtypen `.exe` er en eksekverbar fil. I Linux er filtypenavnet ikke så vigtigt, og det bruges ofte slet ikke.
- Længde: Windows har en maksimal filnavnlængde på 255 tegn, mens Linux har en maksimal filnavnlængde på 255 bytes (hvilket svarer til cirka 255 tegn).
Dette er blot nogle af de vigtigste forskelle mellem Windows og Linux filnavnekonventioner. Som et resultat af disse forskelle er det vigtigt at være opmærksom på de specifikke filnavnekonventioner for det operativsystem, du bruger, når du opretter, gemmer og får adgang til filer.