Alt du skal vide om Android 4.4 KitKat

Kitkat-4-4.jpg

De seneste par måneder har Google varmet op til den officielle lancering af Android 4.4, der også går under navnet KitKat.

Søgegiganten har for vane at give de forskellige udgaver af det mobile styresystem kælenavne baseret på desserter og sukkerholdige produkter.

Den seneste version hedder KitKat, og navnet er lånt fra fødevareproducenten Nestlé, der producerer chokoladebaren af samme navn.

Denne form for product placement har ikke tidligere gjort sig gældende på Android-platformen, men det giver formentlig Nestlés produkt et solidt pr-boost at blive kædet sammen med verdens i øjeblikket mest populære styresystem til mobiltelefoner.

Den første telefon til at få Android 4.4 indenbords er Googles egen Nexus 5, som er klar i de danske butikker i midten af november til 4.000 kroner.

Mobilen er produceret af LG, som også stod bag Nexus 4, der blev lanceret for et år siden.

Har du talt med din mobil i dag?
Med hver version af Android tilføjer Google en række nye funktioner, og brugergrænsefladen finpudses.

En af nyskabelserne er muligheden for bedre stemmestyring af Android-telefonerne.

Det er måske ikke særlig interessant for os danskere, da Android stadig ikke har lært vores sprog og formentlig ikke har udsigt til at gøre det i den nærmeste fremtid.

Men du kan naturligvis kaste dig ud i engelsk og betjene telefonen med stemmen, hvor du beder den om at udføre søgninger, sende sms’er, komme med navigationsforslag eller afspille en sang.

Funktionen aktiveres ved at sige “Ok, Google”. Det er altså ikke nødvendigt at trykke på telefonen eller aktivere en app.

I den nye version af Android er der særlig fokus på kontaktlisten, og den sorteres efter, hvem du oftest taler med.

Hvis nogen ringer til dig fra et nummer, som ikke er i din kontaktliste, vil styresystemet desuden forsøge at slå nummeret op blandt lokale virksomheder via Google Maps for at finde et match.

Alt i alt har Google gjort en del ud af at strømline kommunikation med Android-mobilen, og den sørger nu også for i en app at samle sms-, mms- og chat-beskeder sammen med video-samtaler.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>