CSC-mistænkt: Politiet overser vigtigt pengespor

Dansk politi overser et vigtigt pengespor i sagen om hacking af CSC. Det mener svenskeren Gottfrid Svartholm Warg, der er en af de mistænkte i sagen.

Han mener, at dansk politi ignorerer oplysninger, der er kommet frem i forbindelse med efterforskningen af sagen om Nordea-hacking – en sag som Svartholm Warg blev frikendt i i foråret 2013.

I den forbindelse slog svensk ret fast, at Gottfrid Svartholm Warg ikke kunne dømmes, da hans computer var en såkaldt ”lab-computer”, der let kunne anvendes af andre – både fysisk og via internettet.

Læs også: Svensk Nordea-mistænkt klarede frisag med klassisk hacker-alibi

Og det er netop tvivlen om, hvem der har anvendt hans computer, som han mener bør inddrages i den danske sag. Gottfrid Svartholm Varg hævder, at svensk politi fandt frem til navngivne virksomheder, der var tiltænkte modtagere af stjålne penge. Et spor som politiet – ifølge Svartholm Varg- ignorer.

»Der var to selskaber, der var tiltænkt som modtagere af midler stjålet fra Nordea. Det drejer sig om en stor sum. Den hidtidige efterforskning fandt navnene på begge virksomheder og deres banker. Men politiet har ikke gidet at undersøge det nærmere. De har ikke engang forsøgt at finde dem. En undersøgelse af dette vil sandsynligvis kunne identificere den person, der har anvendt min computer,« skriver Gottfrid Svartholm Warg i en e-mail til chefanklager Dorrit Bogaard, som Gottfrid Svartholm Wargs mor har videresendt til Version2,

To forskellige sager

Hos dansk politi ser man ikke nogen kobling mellem Nordea-sagen i Sverige og CSC-sagen i Danmark.

»Nordea var en del af den svenske sag. Det bliver ikke en del af anklagen i Danmark,« siger Dorit Borgaard, der er chefanklager ved Københavns Politi, til Version2.

Dorit Borgaard ønsker ikke af kommentere på, om man efterforsker pengesporet fra den svenske Nordea-sag, men hun fortæller, at der ikke er fastlagt nogen tidshorisont for, hvornår Gottfrid Svartholm Warg skal udleveres til Danmark.

Kristina Svartholm Warg, der er mistænktes mor, har netop oplyst via Twitter, at hendes søn udleveres til Danmark 27. november.

Læs også: Åbent brev fra CSC-mistænkt: Undskyld, at min pc har voldt Danmark skade

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>