Dansk politi tavs: Øget pres på mistænkte CSC-folk

Bagmandspolitiet er tavs omkring den store svindel-sag, der er under optrevling af det amerikanske børstilsyn hos it-giganten CSC.

Forleden kom det frem, at presset blev øget hos blandt andet tidligere CSC-folk, der var under mistanke i sagen, hvor der angiveligt er bevidst manipuleret af “afsporede” CSC-folk for et beløb, der tilsammen løber op i en halv milliard kroner.

Danske CSC-selskaber spiller en markant rolle i sagen, da mistanken også rettes imod disse selskaber.

Tidligere har jura-ekspert og professor Lars Bo Langsted fra Juridisk Institut på Aalborg Universitet udtalt, at Bagmandspolitiet burde interesse sig for sagen, da et dansk CSC-regnskab ligefrem indeholdt oplysninger om, at der var “mistanke om regnskabsmanipulation udført af tidligere ansatte.”

“Når SEC opdager noget, der ligner ulovligheder i Danmark, ville jeg være overrasket, hvis de ikke kontakter Bagmandspolitiet eller andre danske myndigheder,” udtalte professoren dengang til Computerworld.

Men hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet – også kaldet Bagmandspolitiet – vil man ikke kommentere sagen, selv efter den seneste udvikling, hvor flere CSC-folk i ind og udland har modtaget et såkaldt Wells Notice-brev fra det amerikanske børstilsyn.

“Jeg kan desværre ikke rigtigt kommentere på forholdet, da vores eventuelle involvering i sagen pt. i givet fald er på et stadie, hvor vi helst ikke vil have for meget fokus på, hvad vi eventuelt måtte foretage os,” udtaler vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen fra Bagmandspolitiet til Computerworld.

CSC’s egen globale ledelse har kaldt personerne under mistanke for “afsporede”, og CSC samarbejder fuldt ud med myndighederne om opklaringen af sagen.

CSC: Vi følger sagen løbende
Tidligere har CSC meddelt, at folk er blevet fyret grundet sagen, der har spredt sig fra danske CSC-selskaber og Norden til blandt andet Australien.

Hos CSC Nordic oplyser public relations officer Kim Ege Møller, at sagen køres fra USA.

“Vi overdrog for nogle år siden sagen og sagsakterne til de amerikanske børsmyndigheder – og vi har ikke siden været direkte involveret i undersøgelsen, men vi følger naturligvis sagen løbende,” lyder det i en skriftlig kommentar.

Læs også:

Svindel-mistanke: Børstilsyn øger pres på CSC-folk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>