Danske it-chefer: Derfor vil vi have flere pc-leverandører

Formanden for de kommunale it-chefer advarer mod at skære i antallet af leverandører på en kommende milliardaftale for det kommunale og statslige indkøb af pc’er.

“Hvis det er meningen, at man vil skabe en konkurrencesituation og få udbytte af et marked, hvor priserne flytter sig som spotpriserne på olie, er det måske smartere at have mange leverandører inde,” siger Jørgen Kristensen Rasch, der ud over posten som formand for de kommunale it-chefer også er digitaliseringschef i Egedal kommune.

“Man kan ikke drive en markedsplads med kun ét skydetelt. Skal der være konkurrence i markedet, skal man skabe en markedsplads, hvor konkurrencen kan blomstre,” siger han.

Advarslen kommer som reaktion på planer hos SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) om at skære i antallet af leverandører på den kommende indkøbsaftale, som skal erstatte to eksisterende pc-aftaler (02.02 & 02.04).

De eksisterende aftaler omfatter tilsammen otte forskellige leverandører.

Kun én leverandør
Ifølge Computerworlds oplysninger lagde SKI oprindeligt op til en aftale med kun én leverandør.

Men efter kritik fra blandt andet de nuværende leverandører har SKI ændret signaler og lægger nu op til en aftale med tre leverandører.

Jørgen Kristensen Rasch frygter desuden, at en aftale med færre leverandører vil låse de kommunale indkøbere fast på teknologi, der er forældet og gøre det svært at få adgang til de bedste og nyeste pc-produkter.

“Hele det her marked ændrer sig hele tiden, og så skal man passe på, at man ikke laver et system, hvor man ikke kan favne de nyeste teknologier og gadgets. Det her er et område, hvor der sker så meget udvikling, at man risikerer at forhindre producenterne i at lave bedre computere, hvis rammerne (for indkøb, red.) er alt for stramme,” siger han.

“Den melding, jeg får fra mine kolleger i kommunerne, er, at vi skal have en ramme, der sikrer den skarpeste pris og den nyeste teknologi på det tidspunkt, hvor vi skal bruge det,” lyder det fra Jørgen Kristensen Rasch.

Læs også:

SKI afviser alle planer om pc-monopol

It-firmaer raser: Mister pc-salg til det offentlige

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>