Elitehåndboldspiller og nyansat: Jeg tager aldrig et nej for et nej

Bare fordi håndboldbane og halstemning bliver skiftet ud med kontorstol og kundekontakt behøver man ikke ændre sin tilgang til udfordringerne. En kamp er en kamp – uanset om det gælder oprøret mod den rivaliserende klub eller handler om hive nye kunder i land. Sådan lyder det fra professionsbachelor i eksport og teknologi Morten Lindholm Andreasen, nyansat i elektronik-producenten Micro Technic og 1. divisonsspiller i Svendborg Håndboldklub.

Hvad bringer du med dig fra håndboldbanen ind i arbejdslivet?

Jeg har lært at kæmpe for hver eneste bold, selv når det ser sort ud. Det betyder, at jeg aldrig tager et nej for et nej. Jeg er ansat til at sælge inden for et nyt produktområde og starter derfor helt fra bunden. Meget af min tid går med at sparke døre ind til nye kunder og være ekstremt opsøgende for at skabe mit eget netværk. I den sammenhæng har det været godt at være trænet i aldrig at give op. Jeg tænker på hver kunde som et mål.

Trænger du til nye udfordringer inden for IT & telekommunikation? Se Jobfinder

Hvordan får du en håndboldkarriere til at hænge sammen med et 8-16-job?

Det er også vanskeligt. Vi spiller to timer fire gange om ugen og kamp i weekenden. Det betyder, at jeg går direkte fra arbejde og til banen og derefter på hovedet i seng. Der er ikke tid til meget andet. Den form for liv kan jeg klare nu, hvor jeg endnu ikke har børn. Heldigvis har jeg en fleksibel arbejdsgiver, der udviser stor forståelse for min håndboldpassion og som også selv er sportsinteresseret. Håndboldinteressen er blevet en slags fællesskab – også herinde.

Læs også: »Vi er nærmest blevet hjernevasket med, at vi er Grønlands fremtid«

Hånden på hjertet – ville du egentlig ikke hellere være blevet professionel håndboldspiller?

Jo, det var drømmen i mange år, men nu, hvor jeg er fyldt 28 år, kan jeg jo godt se, at det løb er kørt. I Danmark er håndbold sjældent noget, man kan leve af mere end et par år og i løbet af så få år, kan du ikke nå at spare særlig meget op. Jeg går derfor ikke rundt og ærgrer mig over, at det ikke lykkedes. Nu håber jeg bare, at jeg kan få lov at fortsætte på topniveau et par år endnu. P.t går det desværre ikke så godt for Svendborg, men vi bliver ved med at kæmpe.

Morten Lindholm Andreasen har tidligere spillet for Faaborg og Otterup HK. Micro Technic A/S er underleverandør inden for alle typer elektronikproduktion og apparatmontage. Virksomheden producerer ydermere low power dataloggere med mobil datakommunikation og SMS alarmbokse, som Morten Lindholm Andreasen har ansvaret for.

Har du foretaget et spændende eller utraditionelt karrierespring, hører vi meget gerne fra dig på karriere@ing.dk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>