FE-chef indrømmer millioner af teleaflytninger – men kun i udlandet

Forsvarets Efterretningstjeneste overvåger teletrafik i stor stil. Hver eneste måned bliver det til millioner af dataposter om mobiltelefonsamtaler.

Det bekræfter FE’s chef, Thomas Ahrenkiel, i et interview med Politiken. Interviewet er angiveligt kommet i stand, fordi FE oven på afsløringer af den norske efterretningstjenestes massive teleovervågning forventer, at en tilsvarende læk om danske forhold inden længe vil komme.


Thomas Ahrenkiel. Foto: Forsvaret

Thomas Ahrenkiel fortæller til Politiken, at der er tale om mobiltelefontrafik i udlandet, og at overvågningen sker for at beskytte danske soldater og danske soldater i konfliktområder.

»Det drejer sig om indhentning af telekommunikation i forhold til et konfliktområde i udlandet, hvor FE støtter de danske styrkers operationer,« siger Thomas Ahrenkiel til avisen.

Han bekræfter videre, at oplysningerne deles med andre lande, som efterretningstjenesten samarbejder med.

I interviewet afviser Thomas Ahrenkiel, at der skulle være tale om amerikansk masseovervågning af dansk mobiltelefoni. Omvendt bekræfter han blot, at FE overvåger udenlandsk mobiltelefoni – uden at afvise, at et kommende læk også kan inkludere danske overvågningsdata.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>