Første flydende Fukushima-vindmølle koblet på nettet

Mandag trykkede Fukushima-regionens guvernør samt Japans handel- og industriminister på dén knap, der officielt tilsluttede den første flydende havvindmølle til elnettet ud for det forulykkede Fukushima-kernekraftværk.

Vindmøllen, der har en effekt på 2 MW, er en slags forsøgsmølle, der ifølge onlinemediet Recharge ved indvielsen blev hyldet som symbolet på regionens igangværende opsving efter katastrofen og på viljen til at gøre offshore-vindkraft til en succes.

2 MW-vindmøllen er placeret på en omfangsrig flydende platform, og den skal det næste års tid give data til en vurdering af potentialet i flydende havvindmøller – både hvad angår økonomi, produktionsevne, vindressourcer, selve net-tilslutningen samt udfordringerne omkring drift og vedligeholdelse.

Næste år skal yderligere to stk. 7 MW-vindmøller sejles ud til stedet, og dermed vil den samlede kapacitet på 16 MW gøre parken til verdens største flydende offshore-vindmøllepark.

Ifølge en pressemeddelelse fra projektlederen – en stor japansk koncern ved navn Marubeni – vil der blive tale om to vindmøller med hydraulisk drivtog, hvilket peger i retning af Vestas-partneren Mitsubishi, som netop arbejder med denne teknologi til en 7 MW-version og som også er med i konsortiet bag Fukushima-projektet, der går under navnet Fuhushima Forward.

Læs også: Mitsubishi-Vestas joint venture gemmer på ny hydraulik-teknologi

Ud over de to nævnte selskaber deltager universiteter og andre store japanske virksomheder i projektet, der siden 2012 har været sponsoreret af netop ministeriet for økonomi, handel og industri.

Farvandet ud for Fukushima er ikke de eneste japanske farvande, der giver plads til forsøg med flydende vindmøller. Der kører for tiden en hel række forskellige forsøgsprojekter i landet, der arbejder hårdt på at finde alternativer til kernekraft.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>