Ge.tt-direktør efter opkøb: »En hård og sjov rejse, der slutter«

Det er to glade unge mænd, der i dag kan offentliggøre, at deres hjertensbarn, Ge.tt, nu er solgt til softwareproducenten E-conomic.

»Vi er meget glade. Vi har kæmpet hårdt for at nå hertil, så det føles rigtig godt. Det var en lidt lang rejse, som nu er kommet til en form for afslutning,« siger Tobias Baunbæk, stifter og direktør for Ge.tt, til Version2.

Læs også: Dansk regnskab-i-skyen opkøber fildelingstjenesten Ge.tt

Selvom Ge.tt-tjenesten, der gør det nemt at sende store filer over nettet, vil leve videre, rykker Tobias Baunbæk og hans makker Mattias Buus Madsen videre til nye opgaver.

»For os bliver det afslutningen for at have egen virksomhed. Nu er Ge.tt, hvor den skal være, og så skal vi prøve kræfter med andre af E-conomics produkter,« siger Tobias Baunbæk.

Ge.tt blev et fuldtidsprojekt for Mattias Buus Madsen og Tobias Baunbæk tilbage i 2010, hvor de droppede datalogi-studierne og med 50.000 kroner i præmie fra Venturecup i hånden satsede fuldt ud på firmaet.

Senere kom større investorer til, som gav flere millionindsprøjtninger til det unge firma. Prisen, som E-conomic betalte for Ge.tt, bliver holdt hemmelig, men den er høj nok til at investorerne har fået noget ud af deres millioninvesteringer.

»Vi er rigtig glade, og vores investorer er også tilfredse,« siger Tobias Baunbæk, der ikke vil komme beløbet nærmere.

Har prøvet det hele nu

Tiden som iværksætter har været fantastisk, men var også hård, fortæller Ge.tt-stifteren.

»Det var helt klart hårdt, men også forfærdeligt lærerigt og sjovt. Nu har vi prøvet det hele – fra at udvikle et produkt, finde investorer, skaffe brugere, tjene penge ind og nu sælge virksomheden,« siger Tobias Baunbæk.

Det bliver noget andet at være en del af E-conomic, men de to Ge.tt-folk har ’varmet op’ ved at arbejde sammen med E-conomic de sidste par måneder.

»Vi har fundet ud af, at det vi kan, matcher godt med, hvad de kan. Med Ge.tt har vi for eksempel arbejdet meget hurtigt. I stedet for at ændringer tog måneder, kunne vi få flere ændringer online i løbet af én dag. Her har E-conomic en anden tilgang og kan måske lære noget af os,« siger Tobias Baunbæk.

Vil medbringe kampgejst

Efter tiden som herre i eget hus, bliver det også nyt at få chefer, der bestemmer. Men ændringerne er i virkeligheden nok ikke så store, mener iværksætteren.

»Hvis du vil ændre noget, skal du argumentere godt for det. Så det er ikke så anderledes, tidligere var det bare brugerne og investorerne, vi skulle overbevise. Jeg har før oplevet i større virksomheder, at der går politik i beslutningerne, men hos E-conomic er det meget sagligt, og her vinder den bedste idé, uanset hvem der har fået den,« siger han.

Det bliver også på samme måde et spørgsmål om at udvikle et produkt og sikre resurser til det, lyder vurderingen.

»Man skal også, inde i en virksomhed, kæmpe for sit produkt og prøve at få det solgt. Når man først har fået en iværksætterholdning, kan man ikke bare lægge den fra sig. Det er stadig samme kampgejst, og jeg håber i hvert fald, at den bliver ved med at være der. Jeg kan ikke forestille mig, at den pludseligt forsvinder,« siger Tobias Baunbæk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>