Google: ‘Privatliv er en historisk afvigelse’

Google har længe været udskældt for deres omgang med brugernes private data, men i en opsigtsvækkende kommentar afviser Googles såkaldte internet-evangelist, Vint Cerf, at krænkelser af privatlivets fred sker på grund af moderne teknologi.

Faktisk mener han, at det er takket være urbaniseringen og moderne teknologi, at vi overhovedet har skabt en idé om anonymitet. Det skriver The Verge.

I forbindelse med en konference ved det amerikanske forbrugerorgan Federal Trade Commission svarede Vint Cerf på spørgsmål fra publikum. Her kaldte han ‘privatliv’ for et forholdsvist nyt koncept, der måske vil vise sig ikke at være gangbar på længere sigt.

Han forklarer den kontroversielle udtalelse med, at privatliv ikke var et grundlæggende begreb i samfundet, før teknologiske nyvindinger gjorde det muligt eksempelvis at sende post elektronisk. Han voksede op i et mindre lokalsamfund, hvor alle kendte alle, og her kunne postbuddet følge med i, hvem der fik post af hvem, forklarer han.

Den logik bruger Vint Cerf til at nå frem til konklusionen: ‘Privatliv er en historisk afvigelse’. Han understreger dog, at det er en forsimpling af hans synspunkt, da han bestemt ikke tager let på privatlivets fred.

Han peger samtidig på, at vores eget og andres konstante brug af de sociale medier er til fare for privatlivet, og eksemplificerer det med, at man idag risikerer at blive tagget i baggrunden af et billede på Facebook, man ikke havde nogen anelse eller intention om at være med i.

»Vi kommer til at opleve situationer, hvor nogle mennesker bliver pinliggjort, nogle mennesker vil ende i fængsel og nogle vil opleve andre problemer, som konsekvenser af sådanne fænomener,« siger Vint Cerf ifølge The Verge.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>