Her er Rejsekortets usability-problemer

Når folk selv skal vurdere, hvor nemt det er at bruge Rejsekort, lander resultatet på dumpegrænsen, med en score på 57, der svarer til et dansk 2-tal. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), som Ali Gürcan Özkil, adjunkt på DTU Mekanik, har gennemført i samarbejde med DTU-studerende fra Design & Innovation

Læs også: To år med rejsekort: Elendig brugervenlighed er kommet for at blive

Men hvad er det så, der driller, når rejsekortet bliver brugt i praksis?

Udover klassikere som at glemme at checke ud, når turen er slut, er det især skift undervejs og flere, der rejser på ét kort, som giver danskerne hovedbrud.

»Folk har problemer med at skifte for eksempel fra tog til bus. Hvis du ikke ved, om du tager bussen nogle stop, eller lader være, så er det uklart, om man skal checke ud. På en station kan du fortryde, og gå tilbage og checke ud, men det kan du ikke med en bus,« siger Ali Gürcan Özkil.

Det bliver især avanceret, hvis man rejser flere på ét kort, og skal skifte undervejs.

»Skal man gøre noget specielt undervejs, når man rejser to på ét kort? Det er ikke særlig klart, hvad man skal gøre,« siger Ali Gürcan Özkil.

80 kroner var ikke nok til at rejse

Der var også andre muligheder for problemer, når man var flere checket ind på ét kort. For eksempel forsøgte to personer at rejse sammen på et kort, som der var 80 kroner tilbage på. Men det måtte de ikke.

»Der skulle være 50 kroner på kortet for hver rejsende, så de kunne ikke rejse. De vidste, at turen ville koste 28 kroner for dem begge, men de havde ingen idé om, at der skulle stå 100 kroner på kortet,« siger Ali Gürcan Özkil.

Den situation kan løses før en togrejse, hvis man på stationen bruger maskinen, der kan tanke kortet op. Men står man ved et busstoppested, er der ingen kære mor. Og med en optankning online dukker pengene først op dagen efter.

»Hvis du er langt væk fra en station, kan det være et virkeligt irriterende problem, og du kan ikke gøre noget,« siger Ali Gürcan Özkil.

Der var forskellige reaktioner på problemet blandt buschaufførerne. Én lod parret rejse, uden billet, mens en anden afviste at lade dem komme med.

Buschauffører kan heller ikke

Når man skal rejse flere på kortet, eller have en hund eller cykel med, skal man på en station selv plotte det ind på en stander beregnet til multi-check-ind. Den er svær at bruge, siger Ali Gürcan Özkil, men selv hos de ’professionelle’ gav multi-check-ind problemer.

Rejser man med bus, er det nemlig buschaufføren, der skal sørge for, at flere bliver checket ind på kortet.

»Mange af buschaufførerne har stadig svært ved at betjene den computer, der gør det muligt at checke flere ind på et kort i bussen. Så det er heller ikke indlysende for personalet,« siger Ali Gürcan Özkil.

Ét kritikpunkt fra tidligere undersøgelser, hvor deltagerne var folk, der aldrig før havde brugt rejsekort, har dog vist sig ikke at være noget problem for dem, der bruger et rejsekort til daglig, nemlig den maskine, hvor man kan tanke rejsekortet op.

Her skal rejsekortet nemlig lægges i en bakke, og det gav førstegangsbrugerne store problemer. Den nye undersøgelse blandt rejsekort-brugere afslørede dog, at den finte ikke var så svær at lære.

»Det er stadig dårligt design, men det har folk lært at håndtere. Det er ikke noget særligt problem, hvis man er rejsekort-bruger,« siger Ali Gürcan Özkil.

‘Bedre end for to år siden’

Direktøren for Rejsekort Bjørn Wahlsten har fortalt Version2, at det ganske rigtigt hurtigt bliver kompliceret, når man skal rejse flere på ét kort. Derfor har de fleste andre billetsystemer a la rejsekort rundt omkring i verden valgt den funktion fra, mens det var et krav i Danmark.

Læs også: Nu bliver rejsekort-standerne røde og grønne

Problemet med buschauffører, der ikke kan betjene apparatet, så man kan tjekke flere ind på ét kort, bliver der arbejdet på, siger direktøren.

»Det er et område i fokus, og trafikselskaberne kigger på, om der skal ændres på den måde, udstyret skal betjenes på. Uddannelse af chaufførerne er også blevet intensiveret. Så jeg er helt sikker på, at det er bedre i dag end for to år siden, og chauffører har også fået mere rutine,« siger Bjørn Wahlsten til Version2.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>