KMD-fyringer rammer bredt

Det har været en travl formiddag for tillidsmændene på KMD. 118 medarbejdere blev tirsdag formiddag fyret, og alle fik en samtale mellem klokken ni og halv elleve, fortæller Erik Lykke Hansen, fællestillidsmand for Samdata på KMD.

Dem, som fik en fyreseddel, fik besked pr. e-mail mellem klokken 8.30 og 8.45, og det fungerede godt nok, vurderer han.

»Det kan jo ikke gøres smertefrit, men jeg synes, den måde det er foregået på, har været den mest smertefrie,« siger Erik Lykke Hansen til Version2.

De 244 medarbejdere, som enten er blevet opsagt eller selv har sagt op, fordeler sig bredt i organisationen, modsat ved sidste fyringsrunde i februar, hvor det kun var afdelingen Administrativ Software, der blev ramt.

»Man har pillet ud i de forretningsområder, hvor man mente, der var overload i medarbejderstaben. Det var bredt set i alle forretningsområder, også i Administrativ Software, der jo måtte holde for i februar,« siger tillidsmanden.

Baggrunden for den store fyringsrunde var ifølge KMD’s ledelse en faldende økonomi, men det står ifølge Samdata ikke så galt til, som ledelsen gør det til.

»KMD’s økonomi er ikke så alvorligt ramt, som ledelsen mener, så vi var som udgangspunkt uenige i, at fyringsrunden skulle gennemføres. Når toplinjen falder, falder bundlinjen også – men ikke én til én, som de mener. Så det er vores ejere, der mener, at de ikke får forrentet deres kapital godt nok. Vi mener, at det er at overreagere over for de 244 ansatte, som har været med til at gøre KMD til, hvad det er i dag,« siger Erik Lykke Hansen.

At der bliver taget sådan et stort indhug i KMD’s medarbejderstab nu, kan omvendt så forhåbentligt betyde, at der ikke i lang tid fremover vil være store fyringsrunder igen, vurderer han.

»Det er naivt at tro, at der ikke vil være fyringer de næste fem år, men det bliver forhåbentligt ikke i denne størrelsesorden. Vi har et begrundet håb for, at det værste er overstået nu de næste mange år i KMD – men nu må vi se, hvor godt vi lykkes med alt det, vi har i pipelinen.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>