Lokalt elselskab køber Rødsand havmøllepark i historisk milliardhandel

Danmarks største andelsejede energiselskab, Seas-NVE, går nu ind i havmøllebranchen og køber 80 pct. af aktierne i havmølleparken Rødsand 2 af tyske E.on, som et af verdens største privatejede energiselskaber.

Handlen værdisætter havmølleparken til 3,5 milliarder kroner, og Seas-NVE betaler således 2,8 milliarder kroner for 80 procent af aktierne. E.on beholder 20 procent af aktierne i Rødsand 2 og skal fortsat servicere og vedligeholde havmølleparken.

Det fortsættende selskab bag Rødsand 2-aktiviteterne bliver integreret som datterselskab i Seas-NVE-koncernen, som i en pressemeddelelse kalder handlen historisk.

»Rødsand 2 er et bevis på Seas-NVE’s rolle i den grønne omstilling, samtidig med at det er en god forretning, der vil give afkast mange år ud i fremtiden. Vi vil fremover sammen med E.on drive Rødsand 2 som en fælles, fornuftig forretning,« siger administrerende direktør Jesper Hjulmand.

Rødsand 2 syd for Lolland er en af Danmarks største havmølleparker, som E.on påbegyndte opførelsen af i foråret 2009. Parken, som omfatter 90 Siemens-møller med en samlet effekt på 207 MW, gik i drift i august 2010 og producerer vedvarende energi til at dække forbruget i 200.000 danske husstande.

Transaktionen skal godkendes af Energistyrelsen og EU’s konkurrencemyndigheder. Handlen forventes endeligt afsluttet omkring årsskiftet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>