Microsoft: Her er den helt store gevinst ved cloud

Hal Howard

Cloud computing er et centralt satsningsområde for Microsoft – og det handler ikke bare om Office 365, men også om Dynamics CRM og ERP, der nu rykkes ud i skyen.

Selskabets strategi er dog ikke, at alle kunderne nødvendigvis skal have deres data i Microsofts cloud-datacentre.

I stedet tror softwaregiganten mere på en fremtid, hvor nogle kunder vil vælge fortsat at køre med eget datacenter, nogle vil have en private cloud-løsning hos en lokal partner, og andre igen vil så vælge at satse på Microsofts cloud-datacentre. 

Uanset hvad så er der cloud-teknologier i fremtidens ERP-løsninger fra Microsoft, fortæller Hal Howard, der er ansvarlig for research & development inden for Microsoft Dynamics ERP.

“Det vigtige er ikke, om du vælger at hoste det i en public cloud-infrastruktur eller ej. Cloud-teknologien tillader lavere omkostninger ved at køre og vedligeholde systemet – uanset om det er i dit eget datacenter eller i vores.”

Et nyt sæt teknologier
Hal Howard beskriver, hvordan de teknologier, der ligger bag cloud-modellen, er med til at ændre it-afdelingernes arbejde.

“Cloud-arkitektur handler om et sæt af teknologier, der kan hjælpe dig med at modernisere måden, din applikation leveres på, styres på og monitoreres på.”

“Det muliggør levering på en moderne måde i forhold til brugeroplevelsen med web-klienter og alle mulighederne med mobile løsninger.”

“Det, der muliggør den fleksibilitet, er filosofien omkring cloud, ikke nødvendigvis den form for deployment, du vælger,” forklarer Hal Howard, da Computerworld møder ham i Microsoft Development Center i Vedbæk. 

Ny måde at udvikle software på
Hal Howard forklarer, at cloud ikke bare ændrer meget for kunderne – men i høj grad også for Microsoft selv.

“Vi har taget en helt anden tilgang i forhold til at levere funktioner, end vi havde tidligere. Det gamle paradigme var store releases hvert tredje år – det nye er konstant at levere ny funktionalitet og at gøre det lettere at tage det i brug.”

“Det er anderledes i forhold til, hvordan vi tænkte på det for fem år siden.”

Computerworld har i forbindelse med denne interview-serie om fremtidens ERP-løsninger talt med leverandørerne Infor, Oracle, SAP og Microsoft.

Læs også vores interview med CIO’en fra Novo Nordisk, med en ERP-rådgiver fra PA Consulting samt en stribe andre artikler om ERP-markedet og de nye ERP-løsninger.

Læs også:

Microsoft vil være den største spiller på centralt it-marked

Derfor er dit ERP pludselig blevet håbløst forældet

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>