Motorola vil 3D-printe den modulopbyggede mobiltelefon

Motorola har indgået et flerårigt udviklingssamarbejde med 3D Systems om at skabe en højhastigheds produktionsplatform baseret på 3D-print.

Motorola står bl.a. bag Ara-projektet, som går ud på at skabe en modulopbygget mobiltelefon, hvor brugerne selv skal kunne udskifte de enkelte hardware-elementer i stedet for hele telefonen for at få den sidste nye funktionalitet. 3D Systemes specialiserer sig i at 3D-printe med forskellige materialer, herunder plastik, metal, keramik og ting, der kan spises.

En del af aftalen mellem de to selskaber går ud på, at 3D Systems skal udvide sin materialeformåen, så det bliver muligt at printe ledende materialer, fremgår det af en pressemeddelelse. Den fastslår, at såfremt 3D Systems fuldender udviklingsfasen, kommer virksomheden til at fremstille 3D-printede kabinetter og moduler til Ara-telefonen.

»Med projekt Ara stillede vi spørgsmålet: ‘Hvordan bringer vi fordelene ved et økosystem, der er baseret på et økosystem med åben hardware, som kan tilpasses, ud til seks milliarder mennesker?’ Det kræver tekniske fremskridt inden for områder såsom materialestyrke og det at kunne printe med ledende blæk til antenner. Disse fremskridt skal understøtte hastighed og volumen på produktionsniveau,« siger Regina Dugan, der står i spidsen for Motorolas afdeling for avanceret teknologi, ifølge pressemeddelelsen.

Læs også: Motorola er i fuld gang med telefon-platform med udskiftelig hardware

3D Systems administrerende direktør, Avi Reichental, fremhæver, at personliggørelse kan nå ud til masserne ved at benytte 3D-print.

»Projekt Ara kombinerer to eksponentielle teknologier, og vi forventer, at den resulterende advancerede fremstillingsplatform vil have langtrækkende implikationer på den digitale tråd, der binder fremtidens fabrik sammen,« siger han i pressemeddelelsen.

Vil skabe hardwarens modstykke til Android

Motorola har arbejdet den modulopbyggede Ara-telefon i mere end et år.

»Vi vil gøre for hardware, hvad Android-platformen har gjort for software: Skabe et levende økosystem for tredjepartsudviklere, sænke adgangsbarriererne, øge innovationshastigheden og komprimere tidslinjerne for udvikling betragteligt,« skriver den Google-ejede mobilproducent i et blogindlæg.

Fortællingen om Ara kom i kølvandet på crowdfunding-projektet Phonebloks, der ligeledes går ud på at skabe en modulopbygget telefon. Sidenhen har Motorola og Dave Hakkens, skaberen af Phonebloks, stukket hovederne sammen.

»Det viser sig, at vi deler en fælles vision: At udvikle en telefonplatform, der er moduliseret, åben, kostumiserbar og skabt for hele verden. Vi har lavet det dybdegående tekniske arbejde. Dave har skabt et community. Åbenhedens styrke kræver begge dele,« står der i Motorola-bloggen.

I forbindelse med Phonebloks-projektet er betydningen for miljøet ved en telefon med udskiftelig hardware også blevet understreget. Tanken er, at den samlede mængde elektronikskrot bliver mindre, hvis det ikke er nødvendigt at skrotte hele telefonen for at få den seneste funktionalitet.

»Alt imens Motorola og Phonebloks kommer til at arbejde sammen, vil vi også være uafhængige og ikke basere os på deres funding. Så hvis du vil hjælpe, så hilser vi din donation velkommen,« lyder det i en video på Youtube fra Phonebloks-projektet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>