Nu angriber DSB rejsekortet

Hovedaktionæren i Rejsekort, DSB, der ejer halvdelen af selskabet bag de elektroniske bus- og togbilletter, kritiserer nu for første gang rejsekort-projektet i skarpe vendinger.

Det sker i en udtalelse, som virksomheden har udsendt i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvori DSB præsenterer et resultat før skat på 304 mio. kr. i årets første 9 måneder.

Læs også: DSB: Rejsekortet mangler en klar linje

‘Rejsekort har nu 546.000 aktive kunder og har i alt udstedt 606.000 kort. Kortet fungerer faktisk godt,’ indledes beretningen til regnskabet, som er underskrevet af bestyrelsesformand Peter Schütze og administrerende direktør Jesper Lok.

‘Desværre er der endnu ikke fundet en holdbar og fremadrettet ejerstruktur i Rejsekort A/S (selskabet bag de elektroniske billetter, som DSB ejer sammen med andre bus- og togselskaber,red.),’ fortsætter meddelelsen.

Og så falder dommen, som aldrig er hørt i de toner fra DSB før:

‘Rejsekortet er blevet forsinket, for kompliceret og for dyrt.’

Det står i skarp kontrast til, at DSB hidtil har kaldt rejsekortet for en succes. Det skete blandt andet ved et pressemøde sidste år.

Læs også: DSB og Movia om rejsekort: Succes, succes, succes!

I den nye meddelelse er direktør Jesper Lok citeret for at sige:

»De nye passagerprognoser fra Trafikstyrelsen viser fortsat vækst, men på lavere niveau end hidtil – en tendens, vi også har set de seneste par kvartaler.«

Regnskabet indeholder ikke yderligere detaljer om økonomien i rejsekortet eller forhandlingerne med de øvrige bus- og togselskaber om, hvordan ejerskabet skal strikkes sammen.

Allerede i 2010 afslørede Ingeniøren for første gang, at rejsekortet er så dyrt at drive, at billetpriserne vil stige.

Læs også: Skandalen med Rejsekortet vil give dyrere busbilletter

Sidste år viste en opgørelse udarbejdet af Movia for Ingeniøren, at rejsekortet er tre gange dyrere at drive end klippekort.

Læs også: Rejsekortet er tre gange dyrere for trafikselskaberne end klippekort

Ingeniøren har på baggrund af offentlige opgørelser tidligere estimeret, at det kommer til at koste fem milliarder kroner at indføre og drive rejsekortet i 16 år. En fuldstændig og officiel beregning over de omkostninger er dog aldrig offentliggjort.

Læs også: Samlet regning for rejsekort: Fem milliarder kroner

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>