Teknikere i dansk it-firma nedlægger arbejdet i protest

Løb stærkere eller gå otte procent ned i løn.

Sådan lyder kravet til 68 overenskomstansatte it-teknikere i print- og kopiproducenten Ricohs danske afdeling.

Efter et møde med deres tillidsrepræsentanter mandag morgen valgte Ricoh-teknikerne senere på dagen som en reaktion på ledelsens krav kortvarigt at nedlægge arbejdet.

Det oplyser faglig sekretær i Dansk Metals Københavns-afdeling, Jan Hendriksen.

Lønnedgangen er ifølge Ricohs danske landechef Søren Krogh-Nielsen varslet til at træde i kraft om seks måneder, medmindre ledelsen og de ansatte i mellemtiden bliver enige om en effektiviseringsplan, som skal øge de ansattes produktivitet med 15 procent.

“Vi har sendt varslet om lønnedgang, medmindre vi når målet for effektivisering af den måde, vi arbejder på,” siger Søren Krogh-Nielsen til Computerworld.

Hidtil har mange af Ricoh-teknikerne kørt ud til kunderne direkte hjemmefra, og transporttiden ud til kunden har været en del af arbejdstiden.

Taget af bordet
Den ordning ville Ricohs ledelse have ændret, så arbejdstiden først begynder, når den teknikeren træder ind ad døren hos dagens første kunde.

Det krav er dog ifølge Søren Krogh-Nielsen nu taget af bordet.

I stedet forhandler ledelse og medarbejdere nu om andre veje til at nå den effektivisering, som ledelsen kræver.

Ifølge Søren Krogh-Nielsen er de ansatte nu selv kommet med en række forslag til at nå målet.

“Der er kommet rigtig mange gode forslag, som vi kigger på, men jeg vil helst ikke komme ind på det konkrete indhold. Det er en intern dialog, som vi har med teknikerne, og det er en opgave, vi skal have løftet over de næste seks måneder,” siger Søren Krogh-Nielsen.

Tillidsrepræsentant Steffen Jensen ønsker ikke at kommentere indholdet af de forhandlinger, som nu er gået i gang.

“Folk er skuffede og ryster over det udspil, der er kommet fra ledelsen. Men lige nu kigger vi på de konsekvenser, som det vil have for vores kolleger,” siger Steffen Jensen

Ricohs ønske om effektivisering er ifølge Computerworlds oplysninger allerede slået igennem i firmaets salgsafdeling, hvor i hvert fald en del sælgere har fået ændret deres ansættelsesvilkår.

“Vi har ændret på nogle ting i salg, og har givet nye roller til nogle af sælgerne,” siger Søren Krogh-Nielsen, som også siger, at de planlagte effektiviseringer er en del af en plan, der skal “forberede Ricoh til fremtiden”.

Læs også:

Atea er HPs eneste kanal til kommunale printkunder

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>