Australien bestiller 58 F-35 fly

Efter to års moratorium vil den australske regering i dag endeligt bekræfte købet af 58 F-35 fly fra den amerikanske producent Lockheed Martin. Det skriver flere medier – heriblandt Flightglobal.com.


Efter to års ventetid vil den australske regering nu gå videre med købet af 58 F-35 A-fly.

Se Ingeniørens fokus om kampfly

F-35 flyet er også kandidat til afløse de danske F-16-fly. Men ligesom i Danmark stoppede de australske politikere for nogle år siden købsprocessen. På det tidspunkt havde de allerede bestilt 14 F-35A-fly, men det planlagte køb af yderligere 58 eksemplarer blev lagt på is. Selv efter der kom en ny regering til i september sidste år, har politikerne ikke villet genoptage købsprocessen. Det ser imidlertid ud til at ændre sig i dag.

Australien, der ligesom Danmark er partner i JSF-projektet, har desuden option på at købe 28 fly mere. Beslutningen om at udvide købet blev også stoppet i 2012, og Australien forventes nu først at tage en endelig beslutning om eventuelle flere fly efter 2020.

Læs også: Svar på 950 spørgsmål om kampfly afgør nu Danmarks typevalg

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>