Blog: Første indtryk af K8200 3D printer..

Så sprang jeg ( ikke ud, men ) med på vognen af 3D printer-indehavere / -nørder / -legebørn etc. Ej, den egentlige grund er, at jeg har flere gange skulle fremstille specialting til prototyper, og der ER bare lidt “sjovere”, når man kan trykke “Print” i stedet for at skulle bruge tid og fræse dimsen ud på sin trusted miniaturefræser med en masse støvsugning til følge. Og de timer, det kan tage at lave dimsen, kunne blive brugt lidt mere fornuftigt til fx. at lave elektronikken / softwaren i mens.. ( det er i hvert fald den undskyldning, jeg bruger over for mig selv og mine omgivelser )

Nu er det jo ikke ligefrem tid, der er for meget af, så jeg valgte at kigge på et byggesæt fra Vellemann ( K8200 ) i stedet for at skulle enten bygge en RepStrap eller få fremskaffet stumper til en RepRap :

Nå, men kassen med stumperne kom, og så skulle der bygges. Selve indpakningen er rigtig god – alt er pakket i poser markeret med tal, og man går online for at finde byggeinstruktionerne. Dog KUNNE rækkefølgen af hvilke dele, som skal monteres, være lavet anderledes. Der er fx. et par stumper, som kunne være sat på sammen med noget af elektronikken og dermed gøre det langt lettere.

Anywho, Det tog en del tid og en del “overtalelse” at samle rammen : Vinklerne, som holder profilerne sammen, var ( for at bruge en mild term ) ikke just imponerende set ud fra et kvalitetsmæssigt synspunkt – de var støbt skævt, havde masser af støbekanterne, og der skulle godt gang i filen og mullerne ( godt man er gammel roer ) for at få dem på plads. Men da de først sad der, så var det hele stabilt og retvinklet. Jubii..

Nå, end of build og i gang med at teste elektronikken. Downloade en del software og følge instruktionerne. “Fedt nok”, tænkte den gamle og besluttede at download en Maker robot for at teste printningen med de vedlagte 5 m. filament.
Vellemann leverer stl filer til et enclosure til elektronikken med, som tager 7,5 m filament, men de vedlægger kun 5 m.

Hmm.. Midt under printningen begynder z-aksen ( lodret ) at bevæge sig, dvs. stepmotoren begynder at vride i ophænget… WTF?!?!? Det gjorde den sgu da ikke under testen?!?!? Og på printet viser det sig ved, at lagene ikke har samme tykkelse, og resultatet derfor ser helt grotesk ud.
At skille step motoren fra skruen og kigge endnu en gang. Skruen var lige, stepmotorens akse kørte også pænt, og så er der vel kun én ting tilbage : koblingen.

Et 24 mm Ø14 mm stykke aluminium med 1 5mm hul og hhv. 1 M8 og M3 gevind samt en nedfræsning ( Rocket Science? NOT!! )

Efter at have kigget på lidt nærmere på det, kan jeg se, at den er skæv!
Den burde se sådan ud ( bær over med min skitse fra Paint .NET ) :

Men den ser sådan ud :

Hmm.. det er tilsyneladende svært at :

  1. Sætte et rundt stykke aluminium op i en drejebænk

  2. Bore 5 mm hele vejen igennem

  3. Bore halvvejs igennem med et større ( 7,0 – 7,5 mm alt efter krav ) hul

  4. Skære M8 gevind i det store hul

  5. Fræse den ene side flad

  6. Bore 2,5 mm hul igennem modsatte side ( end den flade side )

  7. Skære M3 gevind i siden.

Nå, hvad så nu? Tjo, jeg havde ikke lige så meget tid / stumperne liggende til at lave en selv, så jeg kiggede på Amazon og fandt en kobling til ca en 52 kr :

Så nu står printeren pt. og er en stor og tung brevpresse og venter på et lille stykke aluminium, fordi nogen ikke kan finde ud af at bore et hul lige igennem et stykke aluminium.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>