Blog: Sjov underholdning med middeldovne teenagere: Geocaching

Et tip til ferieunderholdningen her i påsken. Min familie og jeg har lige været en uge på Langeland. Rigtig hyggeligt, men der er ikke så mange udflugtssteder, der kan hamle på med podernes Minecraft-spil og World of Worcraft. Men vi fik alligevel en del hyggelige og kulturopleverelser på Langeland som vi aldrig ellers ville havde set – fordi vi begyndte med Geocaching. Stor succes for hele familien.

Ca. 2,7 millioner steder på jorden er der små gemte skatte, og Geocaching handler om at finde de skatte og samtidig lære lidt ekstra om natur, geologien eller måske … GISP… kultur.
Vi havde bl.a. en hyggelig tur til Tranekær slot, hvor den oplagte teenager-kommentar vil være “åååh hvaaad – gammelt og kedeligt”.

Men det blev en hyggelig tur – bl.a. fordi der var tre geocaches i området. Vi fik en dejlig travetur rundt i parken og fandt alle tre caches, bla. geocache nummer “GCXHJG“. På hjemmesiden http://www.geocaching.com kan man se hvor der er caches og vi havde stor hjælp af en Android-mobil app: c:geo, hvor vi kunne få pejling mod næste cache ned til et par meters nøjagtighed.

Ungerne synes, det var sjovt især de større caches, hvor der er en plastikkasse med smådimser, man kan bytte ud.

Selv disse “kunst-tårne” var en succes for alle.
(hint, de gamle transformerstationer på Langeland bliver nu brugt som kunstudstillinger).

Da vi kom hjem har vi fundet den nærmeste geocache, og datter Louise har klart en plan om at vi skal lave en ny geocache i vores område :-)

/pto

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>