British Airways opfører state-of-the-art-fabrik til grønt flybrændstof

British Airways har indgået et samarbejde med biobrændstofproducenten Solena Fuels om at bygge verdens første fabrik, der skal konvertere forbehandlet affald til biobrændstof til flyindustrien. Ifølge luftfartsselskabet vil satsningen komme til at revolutionere produktionen af grønt brændstof til fly.

Fabrikken vil blive opført i Thrurrock, Essex på en grund, hvor der i dag findes et nedlagt olieraffinaderi, og den nye fabrik, der vil gå under navnet GreenSky London, vil årligt behandle og omdanne 575.000 ton affald til 120.000 ton flydende brændstof.

British Airways har underskrevet en langvarig forpligtelse, hvor selskabet årligt gennem en 11-årig periode vil købe og anvende 50.000 af disse ton til flybrændstof, lyder det i en officiel meddelelse fra partnerne. Luftfartsselskabet oplyser, at handelen har en værdi af næsten tre milliarder danske kroner for hele perioden. Hertil kommer også selve prisen på fabrikken, som dog ikke er blevet oplyst.

»Vi bestræber os altid på at reducere vores indvirkning på klimaforandringerne, og dette projekt, der er det første af sin slags, markerer et vigtigt skridt for flyindustrien. Opførelsen af GreenSky London vil lægge fundamentet for British Airways til at reducere sine karbonemissioner betydeligt,« siger British Airways administrerende direktør, Willie Walsh.

Han hævder, at den årlige brug af det nye brændstof vil give CO2-udledningsbesparelser svarende til at tage 150.000 biler af de britiske veje.

Læs også: Dong og finsk partner vil forvandle halm til flybrændstof

Solena Fuels oplyser, at det benytter sig af en patenteret forgasningteknologi, baseret på en højtemperatur plasmaproces, der effektivt konverterer affaldet til syntetisk gas. Gassen bliver derfra konverteret til flydende kulbrinter ved hjælp af en række udefrakommende teknologier, heriblandt den kemiske Fischer-Tropsch-proces, som bruges til storskalaproduktion af brændstof baseret på kul og gas.

Læs også: British Airways vil flyve på biobrændsel

Endnu mangler British Airways og Solena Fuels at indhente de nødvendige tilladelser fra de britiske myndigheder, og derfor forventer de, at konstruktionen af fabrikken kan begynde om 12 måneder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>