Danmarks største afløbstunnel skal skåne havn og huse for kloakvand

Skybrud og urenset spildevand har hidtil været en giftig blanding for alt liv i Kalveboderne rundt regnet 30 gange årligt. For kloakkerne, der skulle lede spildevandet til renseanlæg, er underdimensionet til de kraftige regnskyl, der er klimaændringernes følgesvend.

Så når det regner kraftigt, løber ufortyndet spildevand fra Hvidovre og hele vejen langs Damhusåen direkte ud i Københavns Havn, ligesom stinkende kloakvand stuves op i husene langs Vigerslevparken.

Men med boringen af en 3,4 kilometer lang tunnel med en diameter på tre meter er det i 2017 slut. Det, der bliver Danmarks største afløbstunnel, skal reducere de 30 årlige nødoverløb fra kloakken til et enkelt.

Afløbstunnelen får en kapacitet til at aflede vand under skybrud på 15 m3 /sek, en bassinvolumen på 24.000 m3, et skyllesystem med 1.500 m3 reservoir opstrøms i systemet og en tømmepumpestation nedstrøms i systemet. Alle tilslutninger kan afspærres, og de store nedgange får tør nedgang til ledningens bund.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>