Den hollandske og britiske regering giver XP kunstigt åndedræt

Den britiske og hollandske regering har så svært ved at sige farvel til Windows XP, at de nu betaler Microsoft for at holde det gamle operativsystem i live. Det skriver Ars Technica.

På trods af flere års varsler om, at Microsoft skærer livslinen til Windows XP, så er den offentlige sektor i både Holland og Storbritannien stadig dybt afhængig af XP.

Derfor betaler den britiske regering nu omkring 50 millioner kroner til Microsoft for at fortsætte med at yde support. Det samme gør sig gældende i Holland, hvor man er indgået i en multi million euro-aftale med Microsoft mod support til 30.000 offentlige computere, der stadig kører Windows XP.

Læs også: Hovedstadens sygehuse bruger 58 millioner på forlænget Windows XP-support

Herhjemme har det offentlige også været nødsaget til at punge ud. For aftalerne minder om aftalen mellem Microsoft og Region Hovedstaden, hvor man betaler 58 millioner kroner, for livsforlængende support fra Microsoft.

Ifølge Ars Technica er der muligvis endnu flere penge at hente for Microsoft, når det gælder det offentlige i USA. Her kører det offentlige nemlig med flere hundrede tusinde XP-systemer, blandt andet på kritiske systemer i sundhedsvæsenet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>