Derfor skal du få dig nogle rutiner

Den amerikanske præsident Barack Obama går aldrig i andet end blå eller grå jakkesæt. Ikke fordi han har noget imod andre farver, men simpelthen fordi han slipper for at spekulere over, hvad han skal have på. Det er nemlig omtrent det samme hver dag.

Robert C. Pozen, lektor ved Harvard Business School, fortæller om præsidentens tøjvalg i en artikel på Harvard Business Review.

Er du synlig for arbejdsgiverne? Læg dit cv på Jobfinder.

Lektoren erkender, at det kan lyde kedeligt, men opfordrer alligevel andre med en travl hverdag til at følge præsidentens eksempel. Det er ganske enkelt sund fornuft at få sig nogle rutiner, så man slipper for at tage stilling til ting, der grundlæggende ikke er vigtige.

Bruger du dit krudt på at træffe en masse beslutninger om trivielle detaljer, spilder du nemlig alt for meget mental energi, som kunne være bedre brugt på vigtige og afgørende beslutninger, fastslår Robert C. Pozen, der også er forfatter til bogen ‘Extreme Productivity: Boost Your Results, Reduce Your Hours’.

Læs også: Guide: Skip huskelisterne og nå dine mål

Rygdækningen til sine påstande henter han fra flere forskellige undersøgelser, for eksempel eksperimenter, som Kathleen Vohs ved University of Minnesota har udført. De viser, at vores hjerne ikke skelner mellem trivielle valg, faglige valg og eksistentielle valg, men at hvert eneste valg dræner os en smule for energi.

Læs også: Syv simple fif, der giver dig mere tid

Står du hver morgen og funderer over, hvad du nu skal vælge at tage på i dag, tapper du altså en lille smule af din begrænsede mental energi – og har dermed lidt mindre med på arbejde.

Robert C. Pozen hylder rutinerne og råder til, at vi indfører dem i vores liv, dér hvor de giver mening – og det vil sige områder, hvor det ikke betyder noget, om vi følger det samme mønster.

Det gælder om at spare på de mentale ressourcer. Så måske er det på tide, at du får strømlinet din garderobe, får indført en fast morgenmadsrutine – og i det hele taget ryddet ud i alle de unødvendige valg, du stiller dig selv over for hver dag.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>