Færøerne får undersøiske tunneler for to milliarder kroner

Det færøske lagting har enstemmigt vedtaget at bygge to undersøiske tunneler til en samlet pris på over 1,9 milliarder kroner. Etableringen af tunnelerne er det største offentlige anlægsprojekt i Færøernes historie.

Den ene tunnel skal løbe mellem Eysturoy og Streymoy og vil blive kaldt Eysturoyartunnelen, mens den anden tunnel skal løbe mellem Streymoy og Sandoy og vil blive kaldt Sandoyartunnelen. De to tunneler vil koste henholdsvis 1.050 og 860 millioner kroner.

Tunnelerne skal finansieres med brugerbetaling. Man forventer mest trafik i Eystoyartunnelen, der dermed skal være med til at finansiere Sandoyartunnelen.

Byggeri og drift af de to tunneler vil blive udført af et offentligt selskab. Landsstyret indskyder 400 millioner kroner i selskabet frem til 2024.

Streymoy er den største og folkerigeste ø på Færøerne, og det er her, hovedstaden, Tórshavn, ligger. Det er altså denne ø, der forbindes til Eysturoy og Sandoy, der henholdsvis er færøernes næststørste og femtestørste ø.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>