Gymnasieelev: »Jeg ved ikke hvad Digital Post er, og jeg har aldrig hørt nogen tale om det«

Digital post har svært ved at nå de unge. Det fremgår tydeligt af Digitaliseringsstyrelsens statistik over tilmeldinger til systemet. Kun 21,7 procent af de unge har en af de snart obligatoriske postkasser, og man skal helt op i aldersgruppen 75-84 år for at finde en lignende lav tilslutning.

Men selvom det umiddelbart kan undre, at de såkaldt it-indfødte unge ikke jubler over at bruge computeren i stedet for Borgerservice, så kommer det ikke bag på Birgit Jæger, der er professor ved RUC og ekspert i it- og samfundsudvikling. Hun påpeger, at de unge jo generelt ikke har så meget med det offentlige at gøre, men fastslår også, at digital post ikke er designet på en måde, der appellerer til unge.

»Det overrasker mig ikke. Digital post er ikke særlig brugervenligt, og det virker gumpetungt i forhold til den måde, de unge er vant til at bruge it på med e-mail og sociale medier. De forventer noget andet af en it-løsning, og det er nok de færreste unge, der vil råbe hurra for brugervenligheden af dette her,« siger Birgit Jæger til Version2.

Ifølge Birgit Jæger har det offentlige heller ikke formået at kommunikere digital post ud til de unge der, hvor de er.
»Det har jo slet ikke været målrettet de unge. En annonce i et dagblad og et skilt på busstoppestedet, det ser de altså ikke. Det er slet ikke nået ud i de unges cirkler på de sociale medier og andre steder,« siger Birgit Jæger.

Den udlægning bekræfter Villads Engel Thilo, der går i 1. g. Han er aldrig blevet informeret om, at oplysninger om eksempelvis feriepenge for fritidsarbejde kommer i en postkasse, han ikke ved eksisterer.

»Jeg ved ikke, hvad digital post er, og jeg har aldrig hørt nogen tale om det,« lyder det fra den unge mand, der oplyser, at det, han forbinder med digital kommunikation, er sociale medier.

Læs også: Odense tyvstarter med digital post – borgerne står i kø for at blive fritaget

De unge forstår ikke det offentlige

Fra 1. november får Villads Engel Thilo – og alle andre borgere over 15 år – en digital postkasse. Al kommunikation fra det offentlige lander deri, og dermed er det slut med papirbreve fra kommune og stat. Hvis man ikke selv har oprettet postkassen inden deadline, sker det automatisk, og det er borgerens eget ansvar at tjekke den.

Hos Digitaliseringsstyrelsen har man noteret sig, at de unge ikke er ivrige efter at være med på den offentlige digitaliseringsbølge. Kontorchef Marianne Sørensen oplyser, at styrelsen planlægger en større kommunikationsoffensiv, der har de unge som særlig målgruppe. Men hun afviser, at den manglende entusiasme fra den yngre del af befolkningen har noget med systemets opbygning at gøre.

»Noget af det, vi hører fra Borgerservice og andre, er, at de unges viden om den offentlige sektor er lavere end for andre befolkningsgrupper,« siger Marianne Sørensen til Version2, men erkender, at det ikke er noget, der foreligger bredere dokumentation for.

Tror I, at det kan have noget med løsningens brugervenlighed at gøre?

»Nej, jeg er ikke så bekymret for, om de kan betjene den. Uden større dokumentation for det så kan vi se, at det handler om de unges interesse i og forståelse for den offentlige sektor.«

Har I overvejet at imødekomme de unge på nogle platforme, der minder lidt mere om det, de er vant til at bruge?

»Vi har en informationsopgave foran os, og grundlæggende synes de unge måske ikke, det er så fancy, og de ville måske gerne bruge det på mobile platforme – hvilket de jo også får mulighed for på et tidspunkt. Vi kigger stadigvæk på, om der skal komme en app, eller om det er tilstrækkeligt, at det kommer på mobile platforme.«

Er det et problem, at der er så få, der har meldt sig til?

»Nej, altså, det er faktisk ikke færre, end vi havde forventet. Vi ser selvfølgelig gerne, at så mange som muligt tager aktiv stilling inden deadline. Men derefter får folk jo en postkasse, og så ligger der selvfølgelig en supportopgave,« siger Marianne Sørensen til Version2.

De seneste tal viser, at der samlet set er 36 procent af de omfattede danskere, der har oprettet en digital postkasse.

Læs også: Digital Post-kaos truer op til hård deadline

Læs også: Hård kritik af Digital Post: Myndigheder kan ændre i din indbakke

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>