Hun er Grundfos’ store talent, men ved ikke selv hvorfor

34-årige civilingeniør Brith Erichsen er leder for 150 mand på en Grundfos-fabrik i den himmerlandske by Aalestrup. Og så er hun i øvrigt netop kåret som et af årets 100 største, unge talenter i Berlingske Business’ specialnummer ‘Talent 100’.

Vi fanger Brith Erichsen, da hun sidder i en taxa på vej mod Herlev. Her skal hun sammen med de 99 andre udvalgte talenter til Berlingske Business’ årlige talentkonference.

Klar til et karriereskift? Opret et cv – og lad din næste arbejdsgiver finde dig.

Nok er der ikke højt til loftet i en taxa, men Brith Erichsens armbevægelser kan næppe blive mindre, da vi beder hende komme med nogle bud på, hvorfor Grundfos indstillede hende til talentkonkurrencen.

Jeg giver ikke mig selv lov til at dvæle ved, at det er hårdt. Jeg klemmer bare ballerne sammen, og gør det.
Brith Erichsen om at tage en uddannelse og samtidig være leder for 150 mand.

»Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg blev indstillet,« siger hun: »Men det hænger nok sammen med, at jeg er ung, og har et stort ansvar.«

Brith Erichsen har været ansat i Grundfos, siden hun på sit 9. semester kom til virksomheden i praktik. Efterfølgende blev hun fastansat, og efter et par år fulgte ansvaret. I 2008 begyndte hun at læse HD i Organisation og Ledelse, og et år senere blev hun ansat som produktionsleder.

Jeg klemmer ballerne samme, og gør det

Selv mener Brith Erichsen ikke, at hendes talent er noget særligt:

»Selvfølgelig er jeg beæret og ser det som et skulderklap, men jeg sætter jo bare pris på at gøre mit arbejde og tage ansvar.«

Men noget må du have gjort rigtigt, siden du er nået hertil. Har det ikke været hårdt arbejde f.eks. at læse en lederuddannelse og samtidig varetage en stilling som chef for 150 mand?

»Jo. Men jeg giver ikke mig selv lov til at dvæle ved, at det er hårdt. Jeg klemmer bare ballerne sammen, og gør det, «siger Brith Erichsen og indrømmer, at hun ikke er typen, der sætter sig ned og gennemtærsker lærebøgerne. Hun vil hellere arbejde konkret med tingene, og sådan er hun også i lederrollen.

»Jeg er typen, du finder ude på produktionsgulvet. Jeg kender fabrikken, og jeg kender medarbejderne. Her taler vi alle ærligt sammen om tingene, og de kan altid komme til mig,« siger hun.

Samtidig er hun ikke typen, der fortæller medarbejderne, hvad de skal. Hun udstikker rammerne og forventer, at de selv klarer resten.

»Det giver dem bemyndigelse og lyst til at udføre godt arbejde,« siger hun.

Taxaen er næsten fremme, da vi igen forsøger at få Brith Erichsen til at forholde sig til kåringen.

Det er svært at rose sig selv, men hvis du nu skal gøre det, hvorfor tror du så, at du er et af årets 100 største talenter?

»Altså. Vi skaber nogle gode resultater på fabrikken, og vi når altid vores mål. Og så vil jeg da gerne tage ansvar for, at vi har et godt team, som er rigtig gode til at samarbejde.«

Berlingske Business sætter hvert år fokus på 100 unge talenter i specialnummeret ‘Talent 100′. Alle kan indstille et talent, men Berlingske vælger mellem de nominerede ud fra kriterier om konkrete resultater, faglige/uddannelsesmæssige kompetencer, ledelsevner, anbefaling fra nærmeste chef og en max alder på 35.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>