It-fejl forhindrer Skat i at inddrive milliarder fra virksomheder

Endnu en gang oplever Skat store problemer med et af deres digitale systemer, da opkrævningssystemet Skattekontoen, som registrerer danske virksomheders skattebetalinger, er blokeret.

Det skriver Politiken.

Systemet er ikke i stand til at give virksomhederne besked, hvis de ikke har betalt skatteregningen, og det er et problem, da de ubetalte regninger ikke må sendes til inddrivelse i Skats andet skandaleramte EFI-system, før virksomhederne er tydeligt underrettet om, at de skylder penge.

Læs også: Skat-ansattes dom over it-system: Ubrugeligt

Ifølge en redegørelse til Folketingets skatteudvalg ligger der ubetalte regninger i størrelsesordenen otte til ti milliarder kroner, som stadig ikke er blevet sendt til inddrivelse.

»Fejlen betyder, at man simpelthen ikke kan komme i gang med at inddrive pengene, og det store spørgsmål er jo dels, om man får systemet til at virke, og mere væsentligt, om statskassen kommer til at tabe pengene på grund af denne her fejl,« siger skatteadvokaten Eduardo Vistisen til Politiken.

Over for avisen understreger Skats inddrivelsesdirektør Jens Sørensen, at Skattekontoen på mange områder fungerer, som den skal, hvor der dog er problemer med at tilskrive rente på gælden for de virksomheder, der ikke har fået betalt til tiden, ligesom det halter med at gøre virksomhederne opmærksomme på, at betalingsfristen er overskredet.

»Men det, vi kan se nu, er, at problemerne omkring rentetilskrivningen er faldet på plads, og derfor kan vi – når vi når lidt ind i maj måned – også få givet en stor del af virksomhederne besked om gælden, så vi kan begynde at overføre store beløb til EFI og tage fat på den egentlige inddrivelse af den gæld, der ikke er betalt,« siger direktøren til Politiken.

Læs også: Efter seks års forsinkelse: Skats inddrivelsessystem ramt af nye problemer

Læs også: Nye nedbrud i Skats skandalesystem kan koste staten dyrt

Netop EFI-systemet har også været kilde til hovedpine i Skat. Systemet blev hele seks år forsinket, hvilket har betydet, at Skat længe ikke har kunnet inddrive gæld til staten, og et stort antal gældssager er i fare for at blive forældede, hvorfor staten kan gå glip af flere milliarder kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>