Mænds intelligens kan aflæses i ansigtsudtrykket…men ikke kvinders

Ser intelligente mennesker anderledes ud end personer med lavere intelligens? Det mener et nyt studie at have påvist. For hos mænd er der nemlig en sammenhæng mellem ansigtsudtrykket og den faktiske intelligens, skriver psykologen Jeremy Dean på PsyBlog.

Men hvor man hos mænd tilsyneladende kan aflæse intelligensen i ansigtsudtrykket, konkluderer forskerne, at det ikke er muligt i samme udstrækning for kvinder. Det skyldes muligvis, at kvinder ofte vurderes, ud fra hvor attraktive de er, spekulerer forskerne bag studiet.

Herunder kan du se billeder fra studiet, hvor ansigtsudtrykket altså påvirker opfattelsen af, om personen er intelligent eller ej.

Forskerne fandt også, at der er en sammenhæng mellem en udtrykt følelse af glæde og vrede og opfattelsen af henholdsvis høj og lav intelligens hos personen. Ser personen glad ud, virker personen mere intelligent og samtidig vurderes personen også til at have højere troværdighed, konkluderer forskerne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>