MH370: Batteri på pinger er dødt – drone sættes ind

Den australske leder af eftersøgningen af MH370, Angus Houston, oplyser nu ifølge BBC, at man anser pingeren i det forsvundne fly for død.

Derfor sættes en undervandsdrone snart i søen, som skal forsøge at lokalisere flyet, der menes at befinde sig på 4,5 kilometers dybde i Det Indiske Ocean ud for den australske by Perth.

»Analyser af de fire signaler har tilladt den foreløbige definition af et reduceret og håndterbart område på havbunden. Eksperter har derfor besluttet, at Ocean Shield senere i dag vil stoppe med at lede med den slæbte pinger og i stedet indsætte undervandsfartøjet Bluefin-21 så hurtigt som muligt,« siger Angus Houston. Eftersøgning på havbunden er afgrænset til et område på størrelse med Los Angeles.

Batterier i pingere holder som regel 30 dages tid, og derfor har det kun været et spørgsmål om tid, før den ville gå ud, fordi den grænse snart er overskredet med to uger.

Det er fra pingeren, at australske eftersøgningsfartøjer opfangede fire forskellige signaler, som efter alt at dømme er afsendt fra de sorte bokse på MH370.

Der er dog ikke blevet modtaget nogen nye signaler i snart en uge, selvom man har indkredset eftersøgningen til den relativt lille zone på 600 kvadratkilometer, hvor efterforskerne er sikre på, at flyet befinder sig.

Læs også: Norske undervandsdroner søger efter MH370

At det ikke længere er muligt at modtage akustiske signaler fra selve det sted, flyet befinder sig, gør det selvsagt en del mere besværligt at lokalisere det, når det ligger på godt 4,5 kilometers dybde. Derfor er det netop blevet besluttet her til morgen dansk tid, at man nedsætter den ubemandede drone Bluefin-21, der skal lede efter vragdele.

Undervandsdronen er både udstyret med kameraer og med en side-scan-sonar og kan på den måde gennemsøge zonen.

Til trods for at eftersøgningszonen altså er blevet reduceret markant og udgør et relativt lille område på 600 kvadratkilometer, advarer chefen for operationen ifølge BBC stadig om, at det fortsat kan tage måneder, før man når frem til MH370.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>