Microsoft skal udlevere europæiske kundedata til USA

En amerikansk dommer har nu beordret Microsoft at udlevere en kundes e-mails, selvom dataene ligger på en server i Irland. Tidligere har Microsoft forsikret kunder om, at kundedata gemt i Europa var ude for amerikansk rækkevidde, men det er de amerikanske domstole tilsyneladende uenige i, skriver Reuters.

Normalt gælder en amerikansk dommerkendelse til for eksempel at ransage et hus kun på amerikansk jord. Men nu har en dommer altså slået fast, at samme regler ikke gør sig gældende for online data.

Dommer James Francis i New York forklarer, at en dommerkendelse til online data er anderledes, fordi det hører under en anden lovgivning kaldet Stored Communications Act. Han mener, at regeringen vil blive alvorligt hæmmet, hvis den fik ansvaret for at koordinere udleveringen af online dokumenter med udenlandske myndigheder.

Microsoft har i en pressemeddelse gjort det klart, at virksomheden ikke mener, at lovgivningen er rimelig, men anerkender dommen.

Samtidig er EU ved at udarbejde en lov, som skal forhindre virksomheder i at dele europæiske data med autoriteter i andre lande, medmindre det eksplicit er tilladt eller indgår i en international aftale.

En talsmand for EU slår fast over for BBC, at det er den klare holdning i EU, at data på europæisk grund ikke bør være direkte tilgængelige for amerikanske autoriteter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>