Mød den nørdede forsker, der blev foregangsmand for sit udviklerteam

»David er en stjerne. Han har løftet vores team både fagligt og visionært. Han udfordrer den måde, vi udvikler os på som virksomhed. Han får folk til at samarbejde, og han forstår at udnytte teamets kompetencer bedst muligt.«

Sådan siger direktør for forskning og udvikling i robotvirksomheden Universal Robots Trine Wenckheim blandt andet om softwareudvikler David Brandt, da hun bliver bedt om at beskrive, hvorfor han er et af virksomhedens helt store talenter.

Klar til et karriereskift? Lad en jobagent på Jobfinder finde nye udfordringer for dig.

David Brandt er uddannet civilingeniør og ph.d. i datateknologi. Da han for halvandet år siden blev ansat i Universal Robots, var han ifølge Trine Wenckheim en nørdet forsker, der havde en forventning om, at han skulle ‘sidde og nørde med kode’.

Sådan blev det ikke. Virksomheden er blevet større, og i softwareteamet, hvor David Brandt sidder, er de i dag 13 mand – mod fire dengang. David Brandts ansvar er vokset i takt med virksomheden. Noget, man lige skal vænne sig til, når man kommer fra en forskerstilling, hvor det foregår i et lidt andet tempo.

Selvfølgelig tænker jeg over at blive leder. Men det er gået stærkt det sidste halvandet år, og jeg er typen, der overvejer tingene længe.
David Brandt, softwareudvikler, Universal Robots

»Jeg havde slet ikke forudset, hvor stort et ansvar jeg ville få. Derfor skulle jeg lige omstille mig. Men det er kommet meget naturligt. Som et talent, jeg ikke vidste, jeg havde,« siger David Brandt.

Formelt set er han ikke leder for softwareteamet, men han er det, virksomheden kalder scrum-master. Scrum er en måde at arbejde på inden for softwareudvikling, hvor arbejdet planlægges 14 dage frem.

Netop David Brandts evne til at se, hvilken vej udviklingen skal gå, er årsagen til, at han har et uformelt ansvar, som gør ham til teamets ansigt udadtil. Blandt andet er det ham, der kommunikerer med cheferne og andre teams.

»Det ansvar, jeg tager, giver de andre ro til at arbejde,« siger han.

»Han synes da, det er skide skægt«

Selvom David Brandt kun er 34 år, er han teamets næstældste mand, og det spiller selvfølgelig også en rolle i forhold til ansvaret.

»Det er bare blevet tydeligt, at det var mig, der tog ansvaret, og det har der udviklet sig en fælles forståelse omkring. De andre ved, at de kan komme til mig,« siger han.

Trine Wenckheim er ikke i tvivl om, at David Brandt befinder sig godt med at være den, der binder trådene sammen i teamet.

»Han synes da, at det er skide skægt,« siger hun.

Hun er også overbevist om, at han på længere sigt kan blive en dygtig teamleder, hvis han bliver ved at udvikle sig.

Læs også: Få HR-chefernes bud på, hvordan du opfylder lederdrømmen

Selv synes David Brandt, at det kunne være en spændende vej at gå.

»Selvfølgelig tænker jeg over at blive leder. Men det er gået stærkt det sidste halvandet år, og jeg er typen, der overvejer tingene længe. Jeg vil dog ikke afvise noget. Selvom jeg nødigt vil slippe de tekniske udfordringer, ændrer mine præferencer sig sandsynligvis over tid.«

Ingeniøren har i samarbejde med IDA afholdt en konkurrence for at finde frem til de største strategiske talenter i danske teknologivirksomheder. Den kommende tid sætter vi spot på nogle af dem. David Brandt er den første. Han var desuden én af to vindere, som i maj bliver sendt til todageskonferencen ‘Driving Technology’ med internationale profiler fra Singularity University i Silicon Valley.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>