Nets advarer om sydamerikansk dankortsvindel

Du bør tjekke din konto-historik ekstra grundigt, næste gang du logger på netbank. Ifølge Nets hærger en gruppe dankortsvindlere nemlig i disse dage og hæver mindre beløb, der ikke vækker opsigt, fra danske bankkonti.

»Svindlerne starter typisk med små testtræk, hvor de tjekker, om beløbene går igennem. Herefter vil beløbets størrelse variere meget, men de vil stadig være forholdsvist små, hvilket gør dem sværere at opdage,« siger Søren Winge, der er kommunikationschef i Nets til BT.

Ifølge Søren Winge aflurer bagmændene kortoplysninger i Danmark, som de så sender til den Dominikanske Republik. Her er det nemlig relativt let at producere falske kort, da man ikke bruger chip.

Det er Nets afdeling for kortsvindel, der har sporet de ureglementerede transaktioner, og afdelingen overvåger da også særligt de latinamerikanske lande for øget dansk aktivitet – netop fordi de manglende chips gør kortforfalskning nemmere.

Søren Winge råder alle danskere til at være opmærksomme på unormal trafik på deres konti.

Læs også: Ny Nets-ejer har ejet følsomme KMD-data i halvandet år

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>